Skip to content

Dyr planter i en akvarium

27 de juli de 2021

En tom akvarium kan bli et trist og øde bilde, men ikke hvis den er full av vann og med fisk som svømmer inni. Eller hvis vi fyller den med jord og planter og kaktus hviler på den.

Visste du at du kan gjøre underverker med akvarier? De kan være det ideelle hjem for noen planter å vokse lykkelig og i perfekt stand.

Fordeler med å dyrke planter i akvarier

De akvarier har dyden til å være ideelle rom for delikate planter, spesielt hvis det handler om buede fisketanker, for da kan de bedre bevare fuktigheten og samtidig unngå trekk slik at de blir lage et mikroklima som favoriserer utviklingen av noen arter.

Dette mikroklimaet krever også mindre arbeid for de menneskene som ikke har mye tid til å tilegne seg plantene sine, siden risikomarginen ved å ikke bli utsatt for utsiden reduseres, og derfor også nødvendig pleie for at plantene skal overleve under optimale forhold.

Planter i fisketank

Det ideelle er dyrke små planter i akvarier, som tilpasser seg godt til fuktige klimaer og ikke trenger for mye lys. Eksempler er bregne, begonier, orkideer eller afrikansk tradescanthus og fioler.

Hvordan montere akvariet

Rengjør akvariet med vann og hvit såpe, og rengjør det så godt at det ikke er såpe igjen.

Det første du må gjøre er å plassere en blanding av grus og steiner i bunnen av tanken for å lette drenering. Legg deretter et lag med mose som er ansvarlig for å absorbere fuktighet, og hell til slutt jorden, en jord som skal gi god drenering. Totalt er det ikke nødvendig å overstige mer enn to tredjedeler av den totale høyden på containeren.

Planter i fisketank

Avhengig av størrelsen på plantene når de vokser, hvor mange du skal plante. Husk at jo flere planter, jo mer fuktighet i mikroklimaet til akvariet.

Finn akvariet på et godt opplyst sted, men unngå direkte sollys.