Skip to content

Echeveria Imbricata Care: Growing The Blue Rose Echeveria

17 de februar de 2021

En favoritt echeveria saftig plantehybrid, Echeveria imbricata [ech-eh-VER-ee-a im-brih-KAY-tuh] produserer blågrønne blader som danner tette rosetter.

Den lille, eviggrønne saftige er en av de hardeste i echeveria-planteslekten og medlem av familien Crassulaceae.

Echeveria x imbricata med valper og blomsterpigger som dukker oppDet er en av de eldste echeveria-hybridene, skapt som et kryss mellom Echeveria metallica og Echeveria glauca.

Det går også under det vanlige navnet blå rose echeveria eller høner og kyllinger.

Husk at det vanlige navnet «høner og kyllinger» refererer til mange forskjellige planter som fritt produserer forskyvninger.

Mens echeverias er hjemmehørende i Sentral- og Sør-Amerika, kan de vokse innendørs i nesten hvilken som helst region.

Bruk denne veiledningen for å sikre at saftige planter får riktig mengde sol, vann og stell.

Echeveria Imbricata Care Guide

Størrelse og vekst

Echeveria imbricata kan vokse innendørs eller utendørs, avhengig av været. Den når en høyde på 4 ″ til 8 ″ inches og kan spre seg på 4 ″ til 6 ″ inches.

De tette rosettene har en blågrønn farge og har noen ganger appelsintips. Bladene vokser rundt morrosen og skaper en serie med overlappende sirkler.

Det er også referert i kataloger og online som:

  • Echeveria x imbricata
  • Imbricata echeveria

Blomstring og duft

Blomstene kommer på våren eller forsommeren. Echeveria blå rose produserer flere løse klynger av klokkeformede blomster. De oransjerøde blomstene er små og gir ikke en duft.

Lys og temperatur

Den blå rose echeveria er ikke kresen. Plasser den i full sol eller delvis skygge. Hvis den dyrkes innendørs, gi planten sterkt lys gjennom det meste av dagen. Vanligvis gir vestvendte eller sørvendte vinduer det beste sollyset for saftige potteplanter.

Som en av de hardeste sukkulentene kan imbricata tåle lavere temperaturer. Den kan overleve korte varigheter med temperaturer så lave som 20 ° C.

TIPS: Disse sukkulentene vokser mot lyskilden. For å opprettholde symmetriske rosetter, roter du potten en eller to ganger i uken. De vokser også godt under et vokselys.

Vanning og fôring

Når Echeveria imbricata Blue Rose først pottes, vil de kreve mer vann, når de først er etablert, trenger de mindre vann. La jorden tørke mellom vanning.

Når du vanner, må du være forsiktig for å unngå å helle vann i rosettene. Hvis vann blir fanget inne, kan planten lide av soppråte og sakte dø. Hell vann direkte på jorden rundt planten.

Denne sukkulenten krever ikke fôring.

TIPS: For å unngå overvann, vann planten nedenfra. Sett gryten i en annen beholder eller bolle og tilsett vann i den ytre bollen.

Den tørre jorda suger opp vannet gjennom dreneringshullene, noe som gjør at saftige røtter får akkurat nok vann.

Jord og transplantasjon

Som de fleste sukkulenter, vokser echeveria imbricata lett i sunn, sandjord som gir god drenering. Det tåler også litt sur eller alkalisk jord.

Planten krever ikke gjentatt transplantasjon. Men hvis du bestemmer deg for å gi planten et nytt hjem, bør du vurdere å transplantere tidlig på våren.

Fjern planten fra den nåværende beholderen og la den tørke over natten før du legger den i den nye leirgryten hjemme dagen etter.

Pleie og vedlikehold

Denne lavvoksende sukkulenten krever ikke pleie. Men hvis du merker at de nedre bladene skremmer, trekk dem av for å la sunne blader vokse på plass.

Hvordan forplantes Imbricata Echeveria Blue Rose

Det er flere måter å forplante echeveria imbricata på – stikklinger, bladstiklinger eller forskyvninger.

Å skille forskyvninger er den enkleste måten å forplante seg på. Forskyvningene vokser under bakken, men nær overflaten. For å fjerne forskyvningene, må du fjerne moderplanten.

Gjør det lettere å fjerne forskyvningene ved å vanne jorden dagen før du fjerner forskyvningene.

Fjern moderplanten forsiktig og søk etter forskyvningene som vokser av hovedstammen. Skjær forskyvningene forsiktig ved stammen med en skarp kniv.

Sett forskyvningene på et papirhåndkle slik at de kan tørke i flere dager. Etter tørking, legg forskyvningene i en ny beholder med frisk jord. Bruk pottejord med ekstra perlitt, eller legg sand til pottejorden for å skape bedre drenering.

Følg de samme trinnene for å ta blad- eller stikkaks. Imidlertid, i stedet for å samle forskyvninger, kutt en del av stammen eller bladet og legg på et tørkepapir.

Uansett hvilket alternativ du velger, er sensommeren eller forsommeren den beste tiden for forplantning.

Skadedyr eller sykdomsproblemer av Echeveria Blue Rose

Echeveria imbricata blue rose succulent regnes som en sykdomsfri plante og har ingen store sykdomsproblemer. Imidlertid er det fremdeles viktig å se etter de vanlige skadedyrene, inkludert bladlus og melblomst.

Behandle bladlus og melblomst med insektmidler som neemolje. Det anbefales ikke å spraye Echeveria med kaldt vann for å fjerne bladlusene. Vannet kan samles inne i rosettene og føre til overvanning.

Foreslåtte bruksområder Echeveria Imbricata Blue Rose

Echeveria imbricata er det perfekte tillegget til enhver steinhage eller en saftig hage.

De ser også bra ut som en frittstående plante i containere eller kombinert med andre sukkulenter for å skape et fantastisk blomsteroppsett.