Skip to content

Echium fastuosum

12 de juli de 2021

Planter av slekten Echium er fantastiske: de produserer veldig prangende blomster, og de når veldig interessante størrelser for å kunne dyrke dem i en hage. Men i tillegg er de enkle å ta vare på, siden de ikke trenger mye for at de skal være sunne og sunne.

Selv om jeg måtte velge en art, ville den absolutt være den som er kjent som Echium fastuosum. Den når nesten to meter i høyden, noe som gjør det mulig å bruke den til å avgrense de forskjellige områdene på nettstedet, og det gir en slik mengde blomsterstander at det er en glede å se det. Vil du vite hvordan det blir tatt vare på?

Opprinnelse og egenskaper

Echium fastuosum

Hovedpersonen vår det er en endemisk busk til øya Madeira, spesielt i områder med et temperert og fuktig klima, mellom 800 og 1400 meter over havet. Det nåværende vitenskapelige navnet er Echium candicans, men den gamle brukes fortsatt, Echium fastuosum. Det er populært kjent som stoltheten til Madeira, tajinaste eller viborera.

Den vokser opp til 1,8 meter i høyden og utvikler stilker med hårete, gråaktige og ensiforme blader som er gruppert i rosetter. Blomstene er gruppert i sylindriske blomsterblomster opp til 60 cm høye og har en blå farge mellom safir og lilla. Den har en utvidet peiling.

Hva bryr de seg om?

Echium fastuosum

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

  • plassering: det må være ute, i full sol.
  • Land:
    • Hage: fruktbar, med god drenering. Det anbefales at det er steinete.
    • Gryte: På grunn av størrelsen kan den ikke pottes, selv om den kan brukes i noen år med et universelt voksende medium.
  • Irrigasjon: det må vannes 2 eller 3 ganger i uken om sommeren, og hver 4. eller 5. dag resten av året.
  • Abonnent: fra tidlig på våren til sensommeren med organisk gjødsel, en gang i måneden.
  • Multiplikasjon: av frø om våren.
  • Rustikk: motstår kulde og frost ned til -1 ° C så lenge de er punktlige og av kort varighet.

Hva syntes du om Echium fastuosum?