Skip to content

Egenskaper og egenskaper ved mucilage

9 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et botanisk tema som er ganske nyttig for mat. Det handler om slimhinne. Sikkert har du noen gang hørt om mucilage. Det er en type løselig fiber som har en slimete form. Noen planter produserer mucilages naturlig. Den har forskjellige positive funksjoner for folks helse og har visse verktøy.

I denne artikkelen skal vi fokusere på hva mucilage er, hvor viktig det er og hva det gjør.

Slimfunksjon

kjøttetende planter med slimhinner

Som vi har nevnt tidligere, er det en type løselig fiber som produseres i frøene til noen planter som johannesbrød, lin, chia, sennep eller groblad. Disse plantene produserer det naturlig og har ganske mange interessante funksjoner.

Den første funksjonen er å hjelpe spiring av frøet. For å vokse bedre og utvikle seg, må frøet spire. For at dette skal skje, trenger det noen unike miljøforhold som får frøet til å spire. Hver plante trenger sine egne klimatiske egenskaper. Når slimhinnen kommer i kontakt med vann, øker den i volum for å opprettholde et mer fuktig lag rundt frøet. Dette våte laget er det som legger til rette for de nødvendige forholdene for spiring.

En annen funksjon er å beskytte plantene mot sår. Sår som kan være forårsaket av kontinuerlig tråkking, av et kutt, skade på røttene, etc. Frøene som har slimhinner festes lettere til sprederen for å spre frøene og spre seg i territoriet.

Noen av røttene bruker også mucilage for å favorisere deres innføring i jorden og for å dekke mer land der de kan fange vann og næringsstoffer. Et av eksemplene på hvordan en rot produserer mucilage er comfrey. Selv om det ser ut til at dens funksjon er å støtte eller utvide, mucilages kan også brukes til å angripe. Dette skjer i tilfelle kjøttetende planter. Slimhinnen brukes til å få ofrene til å holde seg til bladene og fordøye dem.

Mucilage rik mat

chiafrø

Nå skal vi fortsette med å beskrive noen av matvarene som har en stor mengde slimhinne, siden de har hatt det siden dannelsen. Når det gjelder frukt, er fiken frukten med den mest mengden av denne fiberen du kan observere. Du kan fortelle det i den klissete følelsen som blir værende på deg når du tar den opp. Jo mer moden fiken er, jo mer av dette klebrig stoffet kan du se.

Det er også veldig vanlig å finne det i planter som borage, mallow, fiolett, nopal, hibiscus og purslane, blant andre. Den berømte agar-agar-tangen har også mucilage. På den annen side kan vi finne denne fiberen i belgfrukter og lav. I den første har vi det i grønne bønner, okras og fenegreek. I lav ser vi den i islandsk lav eller karrageenan.

Både chia- og linfrø brukes mye i mat. Disse frøene er de med høyt sliminnhold.

Medisinske egenskaper ved slimhinne

Slemmer

Både i mat og medisin brukes planter med stor mengde slimhinne til noen behandlinger. Hvis det er mulig, er det bedre å innlemme noen av maten nevnt ovenfor i kostholdet vårt, fordi vi vil ha nytte av disse egenskapene og bidra til å forebygge sykdommer.

Hovedsakelig brukes planter med høyt sliminnhold til å:

  • Reduser «dårlige» kolesterolnivåer.
  • For sine demulcent egenskaper.
  • Kreftforebygging.
  • Unngå forstoppelse.
  • Det har en god prebiotisk effekt.
  • Interessante egenskaper for behandling av diabetes.
  • Andre sanitære applikasjoner.

Nå skal vi analysere hver av egenskapene for å ha mer informasjon.

Kolesterolreduksjon

Løselig slimete fiber brukes i mat for å redusere kolesterolnivået i blodet. Denne handlingen utføres takket være at den forhindrer en reabsorpsjon av tarmkolesterol som er produsert av galle i fordøyelsen av maten. Slimplager forårsaker at det dannes en slags gel som fanger opp kolesterol fra maten når den er i tarmen, og forhindrer at den kommer inn i blodet. Og dermed, en diett rik på fiber anbefales å redusere kolesterolnivået.

Unngå forstoppelse

Forstoppelse, forårsaket av oppbevaring av avføring i tarmen, kan lindres med denne typen uoppløselig fiber. Dette er fordi det hjelper med å øke avføring slik at avføring til slutt blir utvist til utsiden. Uten løselig fiber er avføring ofte for hard i konsistensen, noe som gjør det vanskelig å passere.

Hvis du spiser mat med begge typer fiber, kan du unngå forstoppelse og fremme evakuering i tilfelle hemoroider.

Demulcent egenskaper

Dette er egenskaper som myker opp, tømmer og myker opp alle slimhinner. På denne måten kan vi beskytte de indre slimhinnene. Den vil ha en passende bruk for:

  • Behandle irritasjoner
  • Hostemedisin

Som prebiotikum

Purslane

For å forbedre tarmfloraen, hjelper fiber med å forhindre noen av tarmnedbruddene som kan forårsake mer skade. Disse bakteriene er patogene og virker på avføring. Hvis restene forblir i tarmen i lang tid, kan det føre til at ikke-gunstige bakterier utvikler seg mer og får magesmerter, hevelse i magen eller veldig luktende flatulens.

Takket være den prebiotiske effekten, hjelper gunstige bakterier å formere seg og kan nøytralisere effekten av skadelige bakterier.

Mucilage for cancer

I dette tilfellet tillater det forebygging av visse typer kreft. Gjennom mat inntar kroppen vår en stor mengde giftstoffer som kommer fra prosessen med produksjon og konservering av mat. Hvis giftstoffer akkumuleres, kan de være ansvarlige for utviklingen av kreft.

Spis mat med fiber, gjør at avfall forlater kroppen raskere. Dermed vil vi redusere eksponeringen og risikoen for å lide mer skade.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om mucilage og alle dens positive effekter.