Skip to content

En fantastisk trio for sommeren

26 de november de 2022

Juli og august byr på to utfordringer til Grumpy. For det første, hvordan kan jeg bringe kontinuerlig farge til den skyggefulle hagen min foran huset? For det andre, hvordan kan jeg gjøre det uten å tilbringe mer enn 20 minutter ute i den sydende, suppefylte Alabama-luften? Du kan se løsningen min ovenfor. Den består av en årlig blomst, en flerårig og en levende potte. La oss undersøke disse elementene, skal vi?

Den årlige blomsten

For kontinuerlig blomstring i skygge og varmt vær, kan du ikke gjøre det bedre enn impatiens. Dessverre har en alvorlig sykdom kalt impatiens dunmugg plaget impatiens de siste årene. Det kan føre til at en hel seng smelter og dør over natten. Det vil ikke skje her. Denne nye impatiensen heter Beacon White (det finnes en hel rekke farger i Beacon-serien). Beacon er genetisk motstandsdyktig mot sykdommen, så neste gang du handler etter impatiens, sjekk det ut.

Den flerårige

Når jeg parer planter, liker jeg å se etter kompatible farger og vekstpreferanser pluss forskjellige former for visuell interesse. Her valgte jeg en gresslignende plante kalt gult japansk søtt flagg (Acorus gramineus «Ogon»). De oppreiste, lyse gule bladene kontrasterer fint med de horisontale impatiene og er eviggrønne i min USDA 8A-hage. Den danner en klump 10 til 12 tommer høy. Som impatiens nyter den skygge og fuktig, godt drenert jord. Selv om den vokser fint i bakken, elsker den å vokse i potte.

The Pot

Hvis du vil ha langvarig farge fra en gryte, start med en fargerik gryte. Jeg valgte en 12-tommers, glasert, bysantinsk blå meksikansk gryte (med et avløpshull, selvfølgelig). Jeg liker måten blått og gult ser sammen og hvitt passer til alt. Neste år kan jeg erstatte den hvite med en oransje ettårig. Jeg elsker oransje, gult og blått. Selvfølgelig er det 1 614 992 varianter av dette temaet, så velg den som fungerer for deg. Bruk kun pottejord i poser, aldri jord fra hagen. Fôres med saktefri, organisk gjødsel et par ganger i året.