Skip to content

En innendørs bregne vi ikke kan annet enn å falle for

1 de juli de 2023

Fuglereirbregne, også kjent som Asplenium nidus, er en lys grønn bregne med rynkete blader. Den har fått navnet sitt fra utseendet, for hvis du ser i midten av planten, ligner den et fuglerede. (Du må kanskje myse.) Mens andre bregner har delikate blader med mange blader forbundet med en sentral stilk, er bladene til fuglereirbregne umiskjennelige: De er brede, uten bladinndelinger, og de har bølgete, buede kanter . Lær mer om fuglereirbregne nedenfor, og les om en av våre favorittbregner som tåler sørlandsvarme.

Om Bird’s-Nest Fern

Asplenium-arter tilhører familien Aspleniaceae. De har eplegrønt, til og med limegrønt, løvverk. Deres prangende blader er udelte og kan vokse til 3-5 fot lange og 8 tommer brede. Bladklyngen vokser oppreist i en gruppering fra til 2-3 fot bred. Beslektede arter inkluderer Asplenium bulbiferum, eller morbregne; Asplenium platyneuron, eller ibenholt miltvort; Asplenium rhizophyllum, eller gåbregne; og Asplenium scolopendrium, eller Harts tungebregne.

Bird’s-Nest Fern Care

Asplenium niduseller fuglereirbregne, trives i delvis eller full skygge og krever regelmessig vann. I følge The New Southern Living Garden Book, ″I motsetning til mange andre bregner, trenger de en hvileperiode fra sen høst til tidlig på våren når de dyrkes innendørs; i løpet av den tiden, reduser vanningen og hold tilbake gjødsel.″ Den liker godt drenerende jord, og den er også god i steinhager.

Bird’s-Nest Fern Shade Toleranse

Denne bregnen trives i miljøer med lite lys, noe som gjør den til et ideelt valg for din liste med potteplanter. Hvis du har mangel på solfylte vinduer, eller hvis vinduskarmen blir tatt opp av den solhungrige urtehagen din, så dyrk fuglereirbregner, som tåler skyggefulle rom. De kan også trives i litt sollys; The New Southern Living Garden Book sier: ″Innendørs planter liker sterkt filtrert lys; en plass i et østvendt vindu er ideelt. Utendørs foretrekker de grynete, godt drenert jord.» Hva er din favoritt innendørsplante? Er du en som elsker bregner, eller har du andre foretrukne planter til oppheng av kurver?


Kilder

Southern Living er forpliktet til å bruke anerkjente kilder av høy kvalitet for å støtte fakta i artiklene våre. Les våre redaksjonelle retningslinjer for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker innholdet vårt for nøyaktighet.

  1. Asplenium nidus L. US Department of Agriculture Plants Database.
  2. Asplenium nidus (Bird Nest Fern, Nest Fern). North Carolina Extension Gardener Plant Toolbox.
  3. Asplenium bulbiferum (Hønse- og hønsbregne, morbregne, mormilturt, New Zealand vanlig milturt, Pikopiko). North Carolina Extension Gardener Plant Toolbox.
  4. Asplenium platyneuron (Brunstammemilturt, Ebony Miltwort). North Carolina Extension Gardener Plant Toolbox.
  5. Asplenium rhizophyllum (North American Walking Fern, Walking Fern). North Carolina Extension Gardener Plant Toolbox.
  6. Asplenium scolopendrium. Plantefinner for botanisk hage i Missouri.