Skip to content

En praktisk guide til hagehansker

20 de mai de 2023

Kuskinn, geiteskinn, lerret, gummi – det finnes hansker for enhver hageoppgave.
Hvis du vil ha hage, bør de tøffeste tingene med deg være dine hender. Tross alt skal du grave, beskjære, luke og sprøyte. Men dette betyr ikke at du må tåle hender som ser ut som landskinker. Bare kjøp et par gode hagehansker.

Velg et par
Spraying av kjemikalier eller håndtering av væsker? Du trenger noen gummihansker. Gummi er ugjennomtrengelig, så væsker kan ikke nå huden din. Den er også fleksibel, slik at du kan plukke opp små gjenstander. På minussiden puster den ikke, så hendene dine blir klamme. Jeg bruker gummihansker når jeg blander den vannløselige gjødselen som produsentene insisterer på å farge blå. For tunge jobber, som beskjæring av rosebusker eller flytting av steiner, er hansker av okseskinn gode. Gode ​​har beskyttende mansjetter for å dekke håndleddene. Torner vil ikke trenge gjennom dem, og de varer evig, uansett misbruk. På den annen side er disse tykke hanskene stive og lite kvikke. Mindre krevende oppgaver, som å bruke en hakke, sparkel eller rive, krever middels vekt hansker med håndflater laget av geiteskinn eller bomullsduk. De fleste har bomullsrygg, noe som gjør dem lettere, kjøligere og ganske fleksible. Nå for de som later til å hage mens alle andre gjør jobben, anbefaler jeg lette polyester-bomullshansker. De vil forhindre at hendene dine blir skitne eller solbrune, men de er fleksible nok til å plukke opp demitassen din.

Holde dem rene
Den beste måten å vaske hanskene på avhenger av typen du har. Noen kan vaskes i maskin; andre vil krympe og blø. Fine skinnhansker krever spesiell behandling. For å rengjøre dem, skrubb forsiktig med en pimpsteinbasert såpe, for eksempel Lava. Skyll, påfør en lærbeskytter, og heng deretter hanskene på linjen for å tørke. Før de tørker helt, legg dem på for å gjenopprette formen. Spørsmål? Les veiledningen! Nesten alle hansker følger med. En ting til. Hansker koster ikke mye, så hver gartner i huset bør ha sitt eget par. På den måten slipper gutter å klemme vottene sine inn i blomstrede ting som vennene deres gjør narr av, og damer slipper å lure på hvilken ekkel tull ektemennene deres behandlet før de tok på seg hansker. «A Handy Guide to Garden Gloves» er fra november 2003-utgaven av Southern Living.