Skip to content

Er Burro’s Tail or Donkey Tail Plant giftig eller giftig?

15 de februar de 2021

Donkey Tail-planten (Sedum Morganianum) er en type Sedum som tilhører familien Crassulaceae. Denne saftige planten kommer fra Mexico og er veldig lett å ta vare på både innendørs og ute.

Du kan også høre denne planten referert til som Burro’s Tail, Horse’s Tail or Lambs Tail på grunn av sin brusende, vandrende vekstvaner og det faktum at dens tendrils kan sies å ligne et esel eller burros-hale.

Det er andre planter som også ofte kalles Donkey Tail, og det er viktig å ikke forvirre dem. En slik plante er Myrtle eller Creeping Spurge. Som de fleste spyrer er denne planten ganske giftig.

Du må være forsiktig når du håndterer en hvilken som helst spurge, men generelt er Sedum ikke giftig eller bare mildt giftig. Burro’s Tail er ikke giftig for barn, kjæledyr eller husdyr. [source]

Hvilke sukkulenter er giftige for hunder og katter?

Noen andre typer Sedum (aka stonecrop) kan ha milde til alvorlige toksiske effekter. Det er mer enn tre hundre forskjellige typer Sedum, og disse urteaktige staudene blir ofte brukt som landskapsplanter og som potteplanter.

Noen er helt giftfrie og brukes som interessante tillegg til steker, salater og supper. Andre kan forårsake gastrointestinale plager når de konsumeres og kan også forårsake kontaktdermatitt på grunn av innhold av alkaloider, sedin og / eller sedamin.

Hos de medlemmene av denne plantefamilien som er mildt til alvorlig giftige, kan fornærmende komponenter finnes i alle deler av planten, inkludert:

  • Sap / juice
  • Blomster
  • Blader
  • Frukt
  • Røtter
  • Frø
  • Stengler

Dette er grunnen til at det alltid er en god ide å beskytte huden din med lange ermer og hansker når du beskjærer noen saftige, spesielt hvis du er usikker på giftighetsnivået. Vask alltid hendene etter håndtering av planter.

Er Donkey Tail Safe?

Til slutt, selv om Burros Tail ikke er giftig for katter og hunder, er det en god ide å holde den (og hele Sedum) utilgjengelig for barn, kjæledyr og husdyr.

Donkey’s Tail planter er et godt valg for bruk som hengende saftige planter både på grunn av sin kaskaderende vekstvane og det faktum at den er litt skjør.

De tykke, saftige bladene har en tendens til å falle lett av, og hvis de faller i jord, vil de slå rot og vokse.

Når det gjelder hale fra burro, holder du planten i en hengende kurv, godt utenfor rekkevidde, og forhindrer skade på planten.

Når det gjelder andre typer Sedum, beskytter både planter og barn, kjæledyr og andre hunder mot potensielt ubehag ved å holde planten utenfor rekkevidde.

Hvis du i det hele tatt mistenker forgiftning, kan du ringe 911 eller giftkontrolltelefonen (USA 1-800-222-1222) med en gang.

[source]