Skip to content

Er Dracaena giftig eller giftig for katter?

1 de mars de 2021

Så deilig som det er å ha husplanter, mange lurer på om de er trygge planter for katter. Vi vet alle at disse furrige vennene elsker å tygge på gress og blader.

Katt klar til å leke med en Dracaena Warneckii | Anton Maltsev-AdobeDessverre er flere planter giftige for katter, men inkluderer det Dracaena-varianter? Er Dracaenas giftige planter for katter?

Hva er Dracaena planter?

Dracaena planter er av de mest populære plantetyper folk vokser innendørs og utendørs. De stammer fra Madagaskar og andre øyer som omgir Det indiske hav. De har blitt dyrket i århundrer.

Dracaena planter blir 10′-20 ′ meter høye og kommer i en rekke farger og former.

Selv om det er forskjellige varianter i denne slekten, har mange lignende funksjoner. Dracaenaer er for eksempel kjent for sine slanke, palmetrignende stammer og grener. Som en bonus har mange stripete blader.

Folk elsker disse plantene fordi deres pleie er enkel og de tåler noen forsømmelser. Dracaena er egnet i forskjellige lysnivåer, noe som øker hardheten.

De renser luften og gjør dem til det perfekte naturlige filteret for hjemmet ditt. Som du kan se, er det mange grunner til at disse inneplantene er så godt likt.

Vanlige Dracaenas inkluderer:

 • Janet Craig
 • Maisplante – Dracaena massangeana
 • Dracaena marginata (rødkantet Dracaena eller dragetre)
 • Dracaena sanderiana (Lucky Bamboo)

Er Dracaena giftig for katter?

Det enkle svaret er, ja, Dracaena-planter er giftige for katter. Selv hunder har bivirkninger på denne plantefamilien. For å bedre forstå hvorfor, skjønt, la oss dykke litt dypere.

Hva er det med Dracaena som er så skadelig for husdyr?

Hvilke deler av planten er giftige?

Disse plantene inneholder en kjemisk forbindelse i bladene sine, kjent som saponin. Det er en del av en stor familie av lignende giftige forbindelser.

Saponiner finnes i mange matvarer og planter som belgfrukter eller spinat, men de påvirker ikke mennesker. Du kan lære mer om saponiner her.

Hva er symptomene på forgiftning?

Hvis katten din får tak i planten din, betyr det problemer. Når katter inntar Dracaena, vil saponin reagere negativt på kroppen sin, noe som fører til følgende symptomer:

 • Diaré som fører til alvorlig dehydrering
 • Oppkast
 • Tap av Appetit
 • Utvidede pupiller
 • Økt hjertefrekvens
 • Svakhet
 • Overdreven sikling
 • Depresjon
 • Magesmerter

Hva du skal gjøre hvis katten din spiser Dracaena

Ofte skjønner katteeiere ikke at katten deres har tygget på Dracaena. Det er ikke før de begynner å legge merke til alvorlige symptomer.

Det er best å prøve å forhindre at katten din spiser disse attraktive plantene helt. Plasser den et sted de ikke kommer til. Med katter er det vanskelig!

Men vi vet at ting kan skje. Hvis katten din spiser Dracaena, kontakt straks veterinæren. Veterinæren din kan stoppe bivirkningen og også kontrollere symptomene.

Forgiftningen er alvorlig, men symptomene forårsaket av det er det som kan føre til komplikasjoner. Hvis katten din opplever diaré, oppkast eller til og med sikler, kan alt dette føre til betydelig dehydrering.

I slekt: 20 Giftige og giftige planter for katter | Er Dracaenas giftig eller giftig?

Tips for å eie en Dracaena og en katt

Betyr dette at du må kvitte deg med planten din eller håndtere den annerledes? Ikke nødvendigvis. Selv om Dracaena er giftig for katter, kan det hende at katten din ikke viser interesse for det. Mange katteeiere opplever at deres nysgjerrige katt aldri engang lukter den.

Men det varierer fra katt til katt. Det er også dyreeiere som alltid har problemer med å holde kattene sine borte fra plantene sine. Hvis dette er et problem du har hatt å gjøre med, eller er bekymret for, kan du spille det trygt og oppbevare det et sted de ikke kommer til.

Hold din lodde venn trygg

Å vite hva som er bra og vondt for katten din, er det første trinnet i å holde dem lykkelige og sunne. Dracaena er giftig for katter, men det betyr ikke at du fjerner planten helt. Det er også hyggelig å vite at veterinæren din kan hjelpe hvis de spiser noen.

Bare vær sikker på at du holder den utenfor rekkevidde, og du bør ikke ha noen problemer. Hvis du vil lære mer om hvilke planter som er trygge for katten din, kan du sjekke ut flere av blogginnleggene våre nå!