Skip to content

Er en Schefflera-bonsai mulig?

13 de juli de 2021

Schefflera er en veldig dekorativ busk eller et tre som dyrkes spesielt innendørs, men er også en veldig interessant hageplante – og jeg forteller deg dette fra erfaring. Men … er det mulig å jobbe som bonsai?

Hvis vi holder oss til læren fra de klassiske mestrene, vil vi raskt innse at det ikke anbefales på det sterkeste siden bladene er mye større enn anbefalt (faktisk, jo mindre de er, jo lettere blir jobben for oss). Likevel er Schefflera bonsai ikke komplisert, slik det kan virke i begynnelsen. Finn ut hvorfor.

Schefflera er en eviggrønn plante hjemmehørende i Ny Guinea, Java og Taiwan som i sin naturlige tilstand kan nå en høyde på ca 3-5 meter, men når det jobbes som bonsai, er det ikke tillatt å overstige 40-60 cm (det kan være noe av 1m, men de er minst).

Når du har en, er det første du må gjøre å redusere størrelsen på bladene. Det du gjør er å fjerne den helt hvert tredje år på begynnelsen av sommeren (juni på den nordlige halvkule). På denne måten vil den ta ut mindre og mindre blader. I tillegg må grener som har overdreven vekst kappes, og de som ikke vil være nødvendig for designet.

Mot slutten av vinteren vil røttene beskjæres, kutte mindre enn halvparten, og den vil bli plantet i en gryte som blir mindre og mindre (mindre høy) med et 100% akadama-underlag. Når du er ferdig, må den plasseres i halvskygge. Tre måneder senere kan du begynne å betale med flytende gjødsel for bonsai ved å følge instruksjonene som er angitt på pakken.

Hvis du bor i et område der det registreres frost, vil det være nødvendig å beskytte det inne i huset, i et veldig lyst rom og vekk fra trekk.

Dermed vil vi gjennom årene få en vakker bonsai fra Schefflera.