Skip to content

Ercolina pære (Pyrus communis)

5 de juli de 2021

Kanskje, som mange mennesker over hele verden, har du alltid hatt det ønske om å ha en plante i hagen din (hvis det er nok plass) som er fruktbar. Det gode er at når det gjelder pæretrær, er det mulig at det med litt plass kan fås i en hage. Selvfølgelig handler ikke alt om å ønske, kjøpe arten, plante og det er det.

Ercolina-pæren krever vedlikehold, stell og kunnskap om planten, for å vite hvordan man skal takle mulige problemer og få den til å blomstre uten problemer, å kunne produsere pærer etter hvert.

Generelle data om pæren ercolina

ercolina pære halvert på skjærebrett

Det første du skal trekke frem om ercolina-pæren og gjøre det veldig klart for deg, er at denne arten kommer fra den europeiske vanlige pæren eller som det også er kjent, Pyrus communis med sitt vitenskapelige navn.

Så å snakke om begge artene ville være det samme. I denne forstand, ercolina er innfødt i Italia og mye av Toscana-regionen. Men på europeisk nivå er det en plante som har blitt dyrket i mer enn 2000 år.

Og selv om det er hjemmehørende i Europa, kan det også bli funnet i store deler av Vest-Asia. Inklusive, Grekerne og romerne oppdaget denne planten og de begynte også sin kultivering og ble en del av deres kultur.

Dessverre er det ikke en plante som noen kan ha, som krever en spesifikk temperatur for å utvikle seg. Det vil si for å kultivere ercolina pære, trenger du et miljø som er under 7,5 ° C og rundt 1000 timer konstant kulde.

Men også har evnen til å vokse i tempererte klimaer, men det trenger nødvendigvis kalde og våte vintre. Det vanligste er også at den dyrkes på steder som er over 1000 meter over havet, noe som gjør det vanskeligere å ha det i en hage.

Det skal bemerkes at stedet du er ikke trenger å ha somre med for mye sol og temperaturen ikke skal være for varm. Noe nysgjerrig er det frostene som tar tid å ankomme, påvirker innhøstingen, hvis ercolina pære høstes. Et interessant faktum er at blant alle arter av pæretrær som kan være i en frukthage, gård eller tomt, den første som begynner å blomstre er ercolina-pæren.

Kjennetegn

blomstrende pæretre fulle av hvite blomster

Øst Det er et tre som har kapasitet til å vokse til en maksimal høyde på 20 meter. Den har evnen til å leve i mer enn 65 år hvis den får riktig pleie og vedlikehold. Selv om miljøet, landet og andre faktorer påvirker antall år det kan leve.

Når det gjelder bagasjerommet, er det veldig høyt, ganske tykk og barken på planten har en sprukket tekstur med en grå farge. Når det gjelder grenene, vokser de på en slik måte at de har en hellingsvinkel på 45 ° i forhold til kofferten. Det skal bemerkes at barken er jevn til tross for at den er sprukket. nysgjerrig denne har et grønt utseende i begynnelsen, men når den vokser, blir den fra grønn til grå-purpur.

Eiendom

Det gode er at det er en av de plantene som når de har nådd voksenstadiet, har klart å feste seg til bakken med en fasthet som andre planter ikke kan oppnå. Så den fulle utviklingen av dette klarer å bli festet til bakken ganske fast og tåler en hel tørke om nødvendig.

Ark

De har en oval form, mens de samtidig gir følelsen av å være taggete, men på en veldig subtil måte. Selv om dette ikke alltid er tilfelle, siden det er blader som er helt hele.

blomster

Når det gjelder blomster av pæretrærne, Det skal bemerkes at blomstene av denne arten skiller seg ut blant resten av sortene, siden den har en stor prosentandel av selvsterilitet.

Dyrking og stell

Forutsatt at du har plass til å ha dette anlegget, du må vite noen generelle data for å få det til å vokse sunt og sterkt. Og selv om vi gjør det klart at det trenger en viss høyde, samt et bestemt klima for å vokse, er det mulig vokse pærer av denne arten i områder der klimaet er temperert og det er noe fuktighet.

Faktum er at det er mulig å ha det på disse stedene, men ikke glem det denne arten er mer motstandsdyktig mot kulde enn varme. Det er derfor det ikke er tilrådelig å ha dette frukttreet på tempererte steder, siden det er svært sannsynlig at de ikke vokser eller tørker ut under utviklingen av fruktene.

Selv om dette er noe som skjer mye hvis sommeren er for ekstrem, så hvis du bor et sted der temperaturen ikke stiger over 19 ° C, kan det hende du har noen pærer å spise.

Men hvis det du ønsker er å få planten til å blomstre og deretter vike for utviklingen av fruktene, vet du det du må ha planten et sted der temperaturen er mellom 7 og 7,5 ° C.

Når det gjelder jord næringsstoffer, arten er veldig krevende i denne forbindelse. Den eneste måten planten kan trives, vokse og dyrke på er å ha en jord eller jord med siltige egenskaper.

flere pærer oppå hverandre og nyplukket fra treet

Selv om det anbefales at det også er silisiumbasert jord og at den er leirholdig. I tillegg til dette skal det bemerkes at jorden må være helt sunn og gjennomtrengelig.

Husker du en av egenskapene der vi spesifiserer at planten anker veldig godt til bakken? Basert på dette du må vite at du trenger et rom som er ganske dypt og det er ingen slags rør i nærheten.

På samme måten, landet eller jorden der du skal plante dette pæretreet trenger ikke ha for mye fuktighet, enn si å være helt tørr. Årsaken til dette er fordi for mye konstant fuktighet er skadelig for planten.

Som tilleggsinformasjon i tilfelle du er bekymret for å gi best mulig jord og jord til ercolina pære, er at pH må være mellom 6,5 og 7,5.. På samme måte må den ha aktiv kalk som er mindre enn 7%, og det må ikke være spor av saltholdighet.