Skip to content

Euphorbia helioskopi

8 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en plante som er kjent som lecherula, solsikke, pichoga og tornagallos. Det handler om Euphorbia helioskopi. Den tilhører familien Euphorbiaceae og er en årlig plante som kommer fra Europa og Sentral-Asia. Den har hermafrodittiske reproduksjonsenheter og kan være et godt valg for utsmykning i hagen.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om egenskapene og pleien til Euphorbia helioskopi.

Hovedtrekkene

Stell av helioskopi euphorbia

Det er en plante som naturlig den kan nå høyder mellom 15 og 40 centimeter. Den har mannlige og kvinnelige blomster som er ganske små i størrelse og mangler perianth. Disse blomstene vokser vanligvis i grupper, og i midten danner de noe som ligner på det som kan være en bolle siden de blir med på skivene. Når du ser på alle blomstene, gir det inntrykk av at du bare ser en blomst. Hovedfargen er grønn gul og har mange støvdragere.

Blomsterstanden deres er en terminal sammensatt umbel. Bladene er alternative og har nesten ingen petiole. Fargen er gulgrønn i motsetning til blomstene. De har en fin takket kant. Når det gjelder frukten, er det en kapsel med rom kalt lapper og som har en overflate med ujevne frø.

Blomstringsperioden til Euphorbia heliscopia den begynner i juni og slutter i september. Blomstring kan være mer eller mindre rikelig avhengig av nedbørsregimet som har skjedd i løpet av våren. Denne gruppen av planter har også noen ganske store tornete busker og andre kaktuslignende sukkulenter.

Slekten Euphorbia er ganske stor med mange små årlige gress. Galleriet med arter finnes i tropene og har en form som ligner kaktusene som finnes i de tørre områdene i Afrika. I Europa har de det mer enn 100 arter, og de fleste av dem er i Middelhavslandene.

Hovedbruk av Euphorbia helioskopi

Hovedbruken for denne planten er som en dekorativ avling. Den inneholder en slags melkaktig lateks som er ganske giftig. Falske blomster kjent som romblomstrer kalles cyatia. Det er en koppformet struktur som består av alle dekkblader som er slått sammen. Når vi ser på det, gir det følelsen av at blomstene er lukket mellom dem.

Tilstedeværelsen av dette anlegget er vanligvis knyttet til en viss grad på steder med ganske gamle boliger. Det vokser også vanligvis som ugress på dyrket mark.

Habitat og distribusjonsområde

Meieri i hagen

De Euphorbia helioskopi vokser vanligvis i områder med høyt nitrogeninnhold. For eksempel kan vi finne det i grøfter, forlatte områder, dumper, arbeidsløse terofytter og i fjernede områder omgitt av antropiserte miljøer. Dens distribusjonsområde strekker seg fra høyder som er nær havnivået opp til 1500 meter.

Ved å ha gode bæreegenskaper og mangfoldig dekning kan den dominere områdene der jorda er nitrifisert. Til tross for at latexen som vi har nevnt ovenfor, har toksiske egenskaper, kan den brukes til medisinske formål. Vi må legge stor vekt på dette siden det fungerer som et hjemmemedisin fordi vi må kjenne dosene og behandlingen for å kunne bruke denne latexen. Årsaken til at det er giftig, er på grunn av tilstedeværelsen av diterpener.

Krav til Euphorbia helioskopi

Meieri

Hvis vi vil ta vare på denne planten og ha den i hagen vår, må vi ta hensyn til noen hovedaspekter. Plasseringen skal være i fullt sollys. Vi kan også sette den i halvskygge, og den vil utvikle seg bra, men det optimale er at den har størst antall soltimer. På denne måten garanterer vi en god blomstring i de varmeste årstidene. Det trenger en varm romtemperatur.

Du trenger en jord med en viss fuktighet. Den tåler ikke store mengder vann i lang tid. Indikatoren som hjelper oss å vite når vi skal vanne er at jorden er nesten helt tørr. PH bør være mellom 5 og 8. Siden vi naturlig har en tendens til å vokse i jord med høyt nitrogeninnhold, anbefales det som vi har nevnt før, at jorden der vi skal plante den har god tilførsel av nitrogen. Slik garanterer vi at planten kan utvikle seg under gode forhold og at den får tilstrekkelig blomstring.

Det ganske krevende når det gjelder mengden næringsstoffer som har jord. Den foretrekker sandete og kalkholdige teksturer.

Når det gjelder vanning, trenger den knapt vannes. En gang i uken er det mer enn nok. Med mindre klimaet vi har blir for tørt og jorden ikke kan beholde fuktighet, er det mer enn nok å vanne når jorden er nesten tørr. Det er nødvendig at jorden har god drenering slik at vannet ikke akkumuleres. Hvis jorden hver gang vi vanner, beholder vannet, vil planten ende opp med å dø. Vi må unngå å plassere planten et sted der det er plutselige temperaturendringer. Det er bedre å plassere den der det alltid er en mer eller mindre varm temperatur.

Medisinske egenskaper

euphorbia helioskopi blader

Som vi har nevnt tidligere, har lateksen noen giftige effekter, men du må vite hvordan du bruker den i forskjellige behandlinger. Akkurat som det kan bli en plante med mindre, slik at vi ikke kjenner komponentene, kan den tjene som en medisinsk plante.

Den hvite lateksen som frigjøres, brukes ofte til behandling av hudlesjoner som vorter og flekker forårsaket av overdreven eksponering for solen. Det må tas i betraktning at lateks kan skade hud, øyne og slimhinner, da det virker irriterende. For å kunne bruke den godt er det nødvendig å kjenne konsentrasjonene, øyeblikket og mengdene. Hvis det ikke brukes under gunstige forhold, kan det skade leveren, nyrene, oppkast, diaré og hjerteinfarkt.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Euphorbia helioskopi.