Skip to content

Euphorbia Neriifolia Care: Dyrking av det indiske spurvetreet

19 de februar de 2021

Euphorbia neriifolia (yoo-FOR-bee-uh ner-ee-eye-FOH-lee-uh), mer kjent som Hedge Euphorbia, tilhører familien Euphorbiaceae (euphorbia planter).

Denne euphorbia-arten har en rekke vanlige navn:

  • Indian Spurge Tree
  • Oleander Spurge
  • Melkespurge
  • Milkbush
  • Holy Milk’s Hedge
  • Hundens tunge
  • Vanlig melkehekk

Det er en flerårig saftig plante som ser mer ut som en busk i dyrking, men kan vokse til fullvoksne trær i naturen.

Indian spurge tree Euphorbia – bilde via Wikimedia CommonsOrdet neriifolia betyr blader som Oleander, som er en referanse til formen på de lange, smale bladene.

Oleander euphorbia er hjemmehørende i deler av Sør- og Sentral-India. Det finnes imidlertid i hele Burma, Vest-Bengal, Sri Lanka og Thailand.

Euphorbia Neriifolia Cactus Care

Størrelse og vekst

I naturen kan Hedge Euphorbias bli 18′-24 ′ fot høy. Imidlertid, når den blir dyrket, er den mye mindre – mer busklignende eller et lite tre – med blader som vokser 3 ″ til 5 ″ inches lange.

Høyden på planten i dyrking avhenger av hvor mye areal den får å spre og vokse.

Samlet sett er dette en moderat raskt voksende plante med en vekstrate på tjue inches per år.

Blomstrende planter og duft

Indian spurge euphorbia er en saftig med spiralformede, fem vinklede stilker som bærer skinnende, blanke blader.

Klynger av duftfrie gulgrønne tonede blomster vil dukke opp fra de øvre bladakslene. Når disse blomstene tørker og faller av, blir korte stive pigger igjen på stedet.

E. neriifolia Lys og temperatur

Til tross for at den er en tropisk plante, er Hedge Euphorbia relativt hardfør. Det tåler svimlende temperaturer, men om vinteren blir det følsomt for frost og kaldere temperaturer.

Det gjør det bra så lenge temperaturen ikke faller under 60 ° F. Planten foretrekker normal fuktighetsnivå gjennom året, men krever at tørrere luft er hard om vinteren.

Det er en lyselskende plante som trives når den får full sol eller til og med halvskygge. Den vokser godt utendørs i hager eller balkonger om sommeren, eller kan være et flott tillegg som en innendørs plante i nærheten av et solbasert sydvendt vindu.

Vanning og fôring

Hedge Euphorbia er ekstremt følsom for overvanning. På grunn av sin evne til å lagre vann i stilkene, er det en tørke tolerant plante.

Som sådan vil det være tryggere å svinge på siden av undervann enn å risikere å få bladene til å falle eller kronen råtne med for mye vann.

La jorden tørke ut mellom vanning og pass på at du ikke får for mye vann på stilkene. Hvis planten din er utendørs, kan du plante den under noen overliggende beskyttelse for å bidra til å bryte intensiteten i regnet.

I løpet av vintermånedene trenger du knapt å vanne den to ganger gjennom sesongen.

Fôr planter fra månedene april til juli med flytende plantefôr en eller to ganger, og den skal være god nok.

Jord og transplantasjon

Disse plantene gjør det bra når de plantes i godt drenert, kommersiell kaktusjord med god drenering i basen. Du bør bare transplantere dem hvis de har vokst ut av en gammel gryte. Den beste tiden for transplantasjon er i februar-mars.

Pleie og vedlikehold

Denne planten krever ikke mye stell.

Imidlertid, hvis du har uønskede stilker eller ønsker å beskjære for en bestemt form, bør bladene fjernes forsiktig for å unngå å få saften på huden din, da det kan forårsake irritasjon.

Hvordan forplante Oleander Euphorbia

Denne planten formerer seg lett gjennom frø eller stikklinger.

Alt du trenger å gjøre er å fjerne en stilk fra planten, la saften tørke ut i løpet av noen dager (husk at saften kan forårsake irritasjon).

Når kuttet er tørt, potter i godt drenert kaktusjord og ganske snart, vil du se det slå rot.

Indian Spurge Euphorbia Pest and Disease Problems

Planten er av og til utsatt for melkefugler og insekter. Disse ser ut som bomullsdråper på stilkene, men er enkle å fjerne. Plukk dem av med en pinsett eller tannpirkere og tørk ned stilkene med en klut dyppet i alkohol.

De fleste av problemene i plantens helse som fallende blader, korkete flekker på bladene og kronrot er et resultat av overvanning og lett unngås.

Hvis noen av bladene blir kuttet, er det en melkehvit saft som blør fra kuttet. Dette kan være giftig.

Det er best å lukke blødningen med en varm, våt klut og sørge for at huden din ikke kommer i kontakt med stoffet.

Bruksområder for hekk Euphorbia

Denne planten fungerer utmerket som et dekorativt tilskudd til hagen eller hjemmet på grunn av det vakre utseendet og hardheten til å vokse gjennom året i de fleste miljøer.

Du kan bruke disse som planter i mindre potter på vinduskarm eller som gulvplanter i større potter. Disse er også gode å dyrke i en hage eller et drivhus.

Imidlertid har Hedge Euphorbia også medisinsk bruk i ayurvedisk praksis.

Saften fra denne medisinske plantens røtter brukes til behandling av slangebitt, avføringsmiddel, astma, forkjølelse og noen problemer i magen.

Det antas også at lateksen av bladene kan bidra til å lindre øreverk.

Kommersielt brukes stilkene til dette anlegget til drivstoff på grunn av rikdom av latex og kjemikalier som finnes i det.

kilde: 1