Skip to content

Evigvarende anlegg (Sempervivum)

12 de juli de 2021

Alltid i live er navnet på en plante som forblir praktisk talt som ny gjennom hele livet. Det er i stand til å opprettholde glatt og glans av bladene til enhver tid. Dens vitenskapelige navn er Sempervivum. De har stor evne til å overleve mot ugunstige forhold eller som hindrer deres utvikling.

Oppdag alle egenskapene til immortellen og hvordan du skal ta vare på den slik at den alltid er i sin beste stand. Vil du lære mer?

Varianter og generaliteter

Immortelle varianter

Immortellen tilhører slekten til 30 varianter av familien Crassulaceae. Alle varianter av denne familien har ett aspekt til felles. Og det er at de er i stand til å vokse i form av en rosett.

Hovedbruken av immortellen er dekorativ. Blomstene kan ha forskjellige nyanser (ligner på roser) og tilby en elegant farge til hagen eller det offentlige stedet. Når flere forskjellige arter dyrkes med forskjellige farger, kan et fargerikt og flerfarget bilde observeres.

Blant artene vi finner, skiller følgende seg ut: Sempervivum tectorum, den vanligste av alle; Sempervivum alpinum, innfødt til Alpene; Y Sempervivum montanum, typisk for Montaña. De telles også Sempervivum arachnoideum, den Sempervivum wulfenijeg, den Sempervivum grandiflorum og Sempervivum calcareum.

Hovedtrekkene

Evergreen plante

Dette anlegget opprettholder kontinuerlig sin skinnende grønne farge. Opprettholder jevnhet og belysning ganske bra. Bladene er dypgrønne, og noen arter har fargenyanser på tuppen. Det er også røde, gule eller lilla.

Stammen er grønn i fargen og ender på rosa, rødlige, hvite og gule blomster. Disse blomstene kan bare sees i sommersesongen. De har vanligvis en stjerneklar form, og den varmeste tiden av året er når blomstene er mest prangende. Klarer å nå 30 cm i høyden.

Vanligvis vokser den eviggrønne planten i flere år før den blomstrer for første gang. Uten tvil er det ganske vakker busk. Den brukes til dekorative formål over hele verden. Du finner den både i vaser og i jord og potter. Varianter er mer verdsatt for å dekke og dekorere de mest solrike og tørreste områdene.

Habitat og distribusjonsområde

Kjennetegn

Denne planten er innfødt i Spania. Det begynte å utvide seg fra Kanariøyene. Det kan sees blomstrende i fjellkjedene på halvøya. Det finnes ikke bare i Spania, men de strekker seg gjennom Alpene, Karpaterne, Balkan, Tyrkia, fjellene i Armenia og Kaukasus.

De har muligheten til å lagre vann i sine kjøttfulle blader. Denne handlingen gjør det lettere for deg å overleve i de tørreste og steinete områdene. Takket være den store evnen til å tilpasse seg de tøffeste miljøene, trives denne planten i de tøffeste miljøene. Når du har det hjemme, krever det ikke mye stell eller plass.

Når det gjelder multiplikasjon, har de stor kapasitet til å spre seg og reprodusere raskt.

Reproduksjon og stell

Dyrking av immortellen

Selv om det ikke tar mye vare, er det bedre å gi den en anmeldelse for å alltid holde dem i beste stand. Når omstendighetene er gode immortellen sprer seg raskt ved hjelp av pærer. Blomstene er opprinnelig hermafrodittiske. Senere bøyer støvdragene seg bort fra karpellene i midten av blomsten, så selvgjødsling er ikke lett.

For å reprodusere dem er det bedre med frø. Hvis suger er skilt, jo bedre. Du kan dyrke det både i en gryte, som i vaser eller til og med i direkte jord. Hvis det må transplanteres, er det praktisk å vente på våren der temperaturene er behageligere for dem.

Når det gjelder din omsorg, det er ikke en veldig krevende plante, men det er bedre å ha dem i kalkstein og med god drenering. Vannlogging kan drepe dem. Det krever ikke spesiell gjødsel, men det er praktisk å flytte landet annethvert år. Vanning skal være moderat, og de har ikke en tendens til å bli angrepet av skadedyr eller sykdommer.

Hvis du velger å ha den i en gryte, anbefales det at du bruker et porøst underlag, siden det selv om det kunne leve uten problemer i svart torv alene, ville det være nødvendig å kontrollere vanningene, siden det er følsomt for rotrot. . Dermed vil en god blanding være følgende: 50% svart torv + 30% perlit + 20% elvesand.

Den eviggrønne planten skal i prinsippet alltid plasseres i full sol, men hvis du bor i et område der klimaet er ekstremt varmt (over 30 grader kontinuerlig), er det å foretrekke at du legger dem i skyggen noen timer om dagen.

Fordeler og medisinske egenskaper

Medisinske egenskaper

Som om det ikke var nok, har denne planten også medisinske egenskaper og flere fordeler. Det brukes til å behandle inflammatoriske tilstander som er relatert til faryngitt, tracheitt, otitis og candidiasis. For å behandle noen tilstander er det nødvendig å lage en juice med bladene. Denne saften brukes til å behandle sår, kviser og noen forbrenninger. Det kan også lindre symptomene og kløen ved mygg og andre insektbitt.

De aktive prinsippene er det som gir denne medisinplanten sine medisinske egenskaper. Disse aktive ingrediensene er tanniner, harpikser, flavonoider, organiske syrer (malic, formic og isocitric), alkaloider og slimhinner.

Moderne farmakologiske og kjemiske analyser, laget spesielt med alpine arter Sempervivum tectorum, har oppdaget kjemiske elementer med antimikrobielle, immunmodulerende og hepatobeskyttende egenskaper, samt antioksidanter, antihyperlipidemi og drapere av frie radikaler.

For alt dette har immortellen blitt en vakker, holdbar plante, beskyttende for hjem og også for helse.

Immortelle kuriositeter

I eldgamle tider ble det antatt at immortelle hadde blitt skapt av Zeus eller Jupiter. Hensikten med dette anlegget var å beskytte hjem og mennesker mot ild, lyn og brennevin. Denne planten var kjent som skjegget til Jupiter eller Thor.

Denne troen spredte seg til Europa i Karl den store tid. For å beskytte hjem ble det dyrket på takene på hjemmene for å beskytte dem mot magi og lyn. Det ble også tenkt å bringe godhet inn i hjemmet.

Som man kan se, er denne planten en av de mest komplette.