Skip to content

Fargerike blomstrende vinstokker

8 de februar de 2023

Enten du trenger dem for farge eller form, er blomstrende vinstokker fleksible. Tren dem til å vokse på gjerder, postkasser, lysthus eller døråpninger. Disse plantene er enkle måter å legge til alder og karakter til de nakne veggene til hjemmet ditt. Disse 13 blomstrende vinstokkene vil øke fortauskantens appell og gjøre hytta din til den mest sjarmerende på blokken.

Vanlige spørsmål om blomstrende vinstokker

Blomstrende vinstokker er en fin måte å legge til interesse og farge til nakne vegger eller stygge innlegg. Fra lilla blomstrende vinstokker til lys rosa, du har mange alternativer å velge mellom. Før du planter en blomstrende vintreet, spør deg selv disse spørsmålene.

ER PLEKKEN SOL?

De fleste blomstrende vinstokker, og alle nevnt her, liker sol og vil ikke blomstre i skygge.

ER DU REDD FOR (ELLER ALLERGISK MOT) BIER?

Hvis ja, ikke plant en blomstrende vintreet over eller på en døråpning, arbor, postkasse, lysthus eller noe annet sted du vil være i nærheten av.

ER HUSET DITT LAGET AV MUUR ELLER TRE?

Vinranker som vokser mot trekledning kan bidra til råte.

VIL DU ENDRE UTSEENDE HVERT ÅR?

Plant deretter en årlig vinranke som morning glory, måneblomst eller hyasintbønne. Alle vokser raskt fra frø.

«Dortmund» klatrerose tilfører en romantisk atmosfære til denne oppføringen.

«Dortmund» klatrerose

«Dortmund» klatrerose (Rosa «Dortmund») har rikelig, enkeltrøde blomster med slående hvite sentre og gule støvbærere. Denne kraftige planten når 15 til 30 fot hvis den ikke beskjæres. Bruk hansker når du gjør det – de solide tornene er legendariske. Løvfellende. Vokser i hele sør.

Bougainvillea

Bougainvillea Blomstrende Vine

Hvis du vil ha en fantastisk, visuell innvirkning, kan du ikke gå galt med bougainvilleaene. De er hjemmehørende i Sentral- og Sør-Amerika og vokser godt i Florida, Sør-Texas og langs Gulf- og søratlanterhavskysten. Og med introduksjonen av varianter som kan kjøpes i full blomst og dyrkes i containere, kan flere sørlendinger nyte disse plantene enn noen gang før. Bougainvillea er egnet til å vokse mot vegger eller på solide gjerder, espalier eller arbors.

Klematis

Klematis Blomstrende Vine

Den prangende Clematis er ikke krevende, men har noen få spesifikke krav. Plant ved siden av et espalier, trestamme eller åpen ramme for å gi stilkene støtte for tvinning. Gi rik, løs, raskt drenerende jord, og tilsett sjenerøse mengder organisk materiale som nedbrutt bark. En Clematis-vintre trenger konstant fuktighet og næring for å få det store vekstrushet, så bruk en komplett flytende gjødsel månedlig i vekstsesongen.

Amerikansk Wisteria

Amerikanske Wisteria Blomstrende Vines

Perfekt for mindre rom, denne nydelige vinranken (Wisteria frutescens) er mindre, mindre aggressiv, og vokser med omtrent en tredjedel av hastigheten til asiatisk blåregn. Dette utvalget blomstrer i en tidlig alder, med nydelige, lett duftende rasmer som faller grasiøst nedover. Bruk i beholdere for veranda eller uteplass, tren opp en lysthus eller espalier, eller som et lite frittstående tre.

Trompet Creeper

Trompet Creeper Blomstrende Vine

Innfødt til det østlige Texas og det sørøstlige USA, trompetkryperen (Campsis radicans) er en robust, lett å dyrke, hardtarbeidende vintreet. Den vokser i hvilken som helst jord og er veldig tørketolerant, og foretrekker full sol fremfor delvis skygge. Trumpet Creeper klatrer med luftrøtter til høyder på 30 til 40 fot og vil vokse på de tøffeste stedene, og dekke en stygg vegg, gjerde eller annen struktur i en vekstsesong. De vakre røde sommerblomstene vil tiltrekke kolibrier til hagen din.

Lilla pasjonsblomst (Maypop)

Lilla pasjonsblomst (Maypop) Blomstrende vinranke

Med eksotiske sommerblomster, den lilla pasjonsblomsten (Passiflora incarnata) tjener som vert for larvene til sebra-langvingesommerfuglen og mater mange pollinatorer. Den klatrer med ranker til en høyde på 10 til 18 fot, og foretrekker full sol eller delvis skygge og middels til tørr, godt drenert jord. Duftende blomster blomstrer om sommeren. Kjøttet, eggformet, spiselig frukt kalt maypops vises i juli og modnes til en gulaktig farge om høsten.

Konfødererte Jasmine

Konfødererte Jasmine

Når konfødererte jasmin (Trachelospermum jasminoides) blomstrer på slutten av våren og forsommeren, en overflod av hvite, stjernelignende blomster på det eviggrønne løvverket parfymerer hele hagen. Tren den over døråpninger og vinduer og mot vegger. Den er ikke hardfør i Øvre Sør.

Carolina Jessamine

Carolina Jessamine

Utsmykket med velduftende, klokkeformede blomster tidlig på våren, Carolina jessamine (Gelsemium sempervirens) er flott for trening på strukturer – dens tynne, bøyelige stilker skader dem ikke. Den vokser og dekker veldig raskt og er god til screening. Rådyr liker det ikke. Evergreen. Ikke hardfør i Øvre Sør.

Hybride Mandevillaer

Hybride Mandevillaer

Hybride mandevillaer (Mandevilla sp.) har blankt eviggrønt løvverk og store, spektakulære røde, rosa eller hvite blomster som vises uavbrutt i varmt vær. Den nye Sun Parasol-serien har både vinplanter og buskplanter, så sjekk etiketten. Hurtigdyrkere. De er ikke frostsikre.

Morgen herligheter

Morgen herligheter

En pakke frø er alt du trenger for å dekke en bue med blå, lilla, røde, rosa eller hvite morgenfruer (Ipomoea tricolor). Plant om våren. Hver blomst varer i bare én dag, men nye åpner seg hver morgen hele sommeren og høsten. Denne årlige vintreet vokser i hele sør.

Crossvine

Crossvine

Crossvine (Bignonia capreolata) er en robust, tilpasningsdyktig, bekymringsløs innfødt sørstat. Trompetformede blomster av oransje eller rødt dekorerer eviggrønne blader midt på våren. Klatrer på hvilken som helst overflate. «Tangerine Beauty» (vist) viser rikelig med oransje blomster med gule struper. Vokser i hele sør.

Trompet kaprifol

Tørketolerante innfødte planter: Trompetkaprifol

Trompet kaprifol (Lonicera sempervirens) er en løvfellende klatrende vinranke som viser seg fra sen vår til sommeren og kan klatre opp til 20 fot høy. Denne sørlige favoritten tiltrekker kolibrier med sine prangende, trompetformede blomster (som spenner fra gyllengul til dyp skarlagen) og røde bær. Prøv å plante «Major Wheeler», et muggbestandig utvalg med gule blomster, eller «Cedar Lane», et raskt voksende utvalg med dyprøde blomster. Trompetkaprifol vokser best i sonene US, MS, LS og CS (USDA 6 til 9) og foretrekker full sol fremfor delvis skygge og vanlig vann.

hortensia blomstrende vintreet

Visste du at denne elskede sørlige showstopperen også er en klatrer? Klatre hortensiaer (Hydrangeaceae anomala petiolaris) presterer best i sonene USA, MS og LS (USDA 6 til 8). Disse raske dyrkere kan nå 60 fot høye. På slutten av våren til sommeren blomstrer klynger av brede, hvite blomster på vinstokkene. Hvis klatrehortensiaen din ikke blomstrer i løpet av den første sesongen, ikke bekymre deg – det kan noen ganger ta 10 år før disse vinstokkene produserer blomster. Om høsten blekner de grønne bladene til gule.