Skip to content

Faya (Myrica faya)

11 de juli de 2021

De Myrica faya Det er et veldig karakteristisk tre fra de lauriske skogene i Atlanterhavet. Den har en ganske rask veksthastighet og er veldig tilpasningsdyktig, så mye at den finnes i fuktige områder så vel som i de tørreste og vindigste.

Men nettopp av denne grunn regnes den som en invasiv art. Faktisk, utenfor sitt habitat, er det inkludert i listen over de 100 mest skadelige invasive fremmede artene i verden av International Union for Conservation of Nature. Lær å gjenkjenne det.

Opprinnelse og egenskaper

De Myrica faya, populært kjent som Faya, Faya de las Islas, Fayero eller Hay de Canarias, Det er et tre som når en høyde på mellom 3 og 18 meter. Det er endemisk for den makaronesiske regionen, og finnes i den kanariske laurbærskogen. Bladene er eviggrønne, 1-4 cm lange og 1-3 cm brede, mørkegrønne i fargen.

Blomstene vises om vinteren og våren, i langstrakte klynger. Frukten er en svart bær med et grovt, kuleformet utseende og ca 5 mm i diameter, kjent som vekst eller fyto. Dette kan spises, selv om det gir tungen litt grov.

Hvilke bruksområder har den?

Utsikt over Myrica faya bush

I deres habitat, Den brukes til å lage høyde, stolper, høyde og høyde. Det er også populært som en seng for dyr, og treet er bra for å bygge små husholdningsredskaper.

Men som sagt, i resten av verden regnes det som en invasiv art; Videre på øyene La Gomera, La Palma og El Hierro (Kanariøyene) blir det lett hybridisert med Myrica rivas-martinezii, som er endemisk for disse områdene og er i fare for å utryddes.

Har du hørt om denne planten? For å ha en sunn og velstelt hage er det nødvendig å vite hvilke som er de invasive plantene, siden vi ellers kan få alvorlige problemer.

Vi lar deg lenken til listen over de 100 mest skadelige artene: klikk.