Skip to content

Ferieinspirerte høydepunkter fra Arkansas & Beyond

20 de april de 2021

For noen få år siden, men ikke så lenge som å bli et fjernt minne, hjalp jeg en venn med sine tropiske hager i Exumas, Bahamas, og klarte knapt å komme tilbake på tide i tide for den hektiske tradisjonen for tradisjonelle ferier og festligheter. JEG VAR der ved begynnelsen av Hanukkah det året og ikke av jødisk avstamning, ble jeg slått av den stille feiringen i motsetning til familiens mye mer støyende erklæringer! Kanskje var det bare den spesielle lille familiens tradisjoner og kanskje andre jødiske familier som er like høye som mine når de markerer og lager kalenderen? Jeg bekjenner meg uvitenhet, er jeg redd.

Jesse Rohde tar oss med på en omvisning i høydepunktene.

«Til og for mine GPODere:

Takk for at du delte syn på dine verdener og biter av himmelen med meg!

Dere har blitt min ikke-offisielle frokostklubb !! Ingen inngangsavgifter kreves!

Takk også til «bak kulissene folkens» som gjør dette mulig på Taunton! Dere er de BESTE !! Og vær så snill å vite at de av oss som mottar disse innleggene fra deg er veldig takknemlige!

God ferie, og fred på jorden, vær så snill. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder via e-post og en kort historie om hagen din til [email protected]. Vennligst ta med hvor du er!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Jeg elsker de enkle, enkeltblomstrede kameliene som gartnere på vestkysten kan ta for gitt !! (Heldige folk !!) Dette er Camelia x «Yuletide» som kommer inn sent på høsten, og jeg tenkte at jeg skulle prøve det på hyttens hager med tykk mulch. Den klarte ikke gjennom vår normale vinter med de grunne jordene …. Sukk … så vi flyttet. (Men det er en annen historie.)
Oppover motorveien, over grensen og ned i Arkansas River Valley ligger byen Ft. Smith, Arkansas. Egentlig en liten by. En dag mellom shoppingturer tok jeg meg noen minutter for å få en pustepause og besøkte nasjonalkirkegården der. Frivillige plasserer feriekranser for HVER patriot her, til og med Yankees! 😉 Denne hagen av stein med støv av snø blir enda mer fantastisk. Takknemlighet er en så STOR del av ferien. Eller, i det minste burde det være.
Wild Rose Hips langs grusveien ut til motorveien og verden utenfor. Fjærene har festet, åpenbart!
For alle som kjenner meg, handler jeg om levende planter, men også lys, og det er et utall lysestaker, lampetter, votiver og til og med et par fakler spredt rundt i huset vårt, gjennom hagene og til og med i drivhuset vårt. (Jeg vil innrømme at jeg bare har bøyd meg til brukbarhet og brukt levende / ekte krans inni. Den er nå henvist til verandaene utenfor, og enhver ferieplante som kommer inn må fortsatt ha røttene!)
Mens «Weather utenfor er skremmende», (beklager, kunne ikke motstå !!), gir Winter Sanctuary oss en flukt fra virkeligheten. Jeg er riktignok forferdelig på å sende ut de tradisjonelle julekortene, men er ganske konsekvent i å sende ut Feriebilder til venner og familie via Digital Delivery Systems.Jeg ønsket alle Glade Tidings med denne utsikten for et par år siden. Den vanlige, aspargesbregnen med de festlige bærene i bakgrunnen har vært med meg i 15 år … eller er den 17 ?? Jeg kjøpte et par hengende kurver på Dallas Farmer’s Market den dagen da jeg var City Apartment Gardener . Vi har dem fremdeles, selv om de har vokst langt over kurvstørrelsen, og de lyse bærene tørker ut og faller om våren, og vi trekker nå asparges baby som ugress både innvendig og utvendig !!
Vi har nylig flyttet nordover litt, men bodde nær Arkansas Border. (Vi har det bra.) Det er utrolig hvor stor forskjell det dreier seg om en eller annen måte. Jeg har elsket de gammeldagse Nandinaene siden jeg var en brat på College i forrige århundre! For en stund ble det vanskelig å finne dem, og som dere alle vet er hagebruk som mote; planter kommer og går. Jeg har plantet flere her, og vil installere mer de neste årene. De kalde temperaturene kom veldig sent det året. Da de endelig traff … OMG. Jeg føler for deg folk i Sone 5 og kaldere. Bærene er modne og vil nytes av kardinalene senere når maten blir stadig knappere for dem, men bladene var fortsatt mørkegrønne julen jeg knipset denne rammen. Vi har har nylig plantet noen Hollies, og håper på de samme effektene i fremtidige sesonger!
Jeg har kommet til LOVE Christmas Cactus (Schlumbergera x), og oppdretterne kommer ut med nyere farger hele tiden! Jeg vet også at mange mennesker fortsatt har planter av dette fra sine slektninger for flere tiår siden! (Fin !!) Mine er ikke så vintage, men gi oss tid !!
Og jeg lærte for et par år siden at hvis jeg bare kantet Rhipsalis-kurvene mine til bare litt mer sollys i de varmere årstidene, vil de gjøre denne lyse fargen … i tillegg til å blomstre opp en storm !! (Vi må vær forsiktig med sommersolen her. Trippel sifre er ganske vanlige og forventes.) Å ja, gatenavnet til denne sanne kaktusen er «Red Mistletoe Cactus», og jeg stoler på at dere alle kan se hvorfor !! Denne deler kurvplass med en annen epifyt, Billbergia rosea; en bromeliad, og «Kimberly Queen» bregner kontraster ved å tilby den andre tradisjonelle julefargen, hvis den er i en ikke-tradisjonell tekstur. (Takk til Frank og de andre australske for at de delte denne arten med resten av oss !!! 😉
Den jamaicanske julestjernen (Euphorbia punicea) er relatert til den mer brukte Holiday Poinsettia, men denne treaktige buskbladene og blomstene varer i seks måneder eller lenger! De vokser sakte og store eksemplarer blir veldig dyre, hvis de i det hele tatt blir funnet. Selv om det ikke er endemisk for den øya nasjonen, er det et par plantet der, nå !!
Bål på Yuletime, hytta. (GODT: Jeg FORTALT at jeg har en lysfetisj !!) Svært snart vil dagene begynne å forlenge igjen … Takk godhet !!