Skip to content

Ferskenet spedalskhet

4 de juli de 2021

En av sykdommene som kan påvirke fersken treet oftere er ferskenet spedalskhet. Å vite alle nøklene til denne sykdommen er viktig for å kunne delta og angripe riktig. Det er en av de hyppigste sykdommene som denne typen plantasjer har hatt, men noen retningslinjer kan gis for å forhindre eller lindre disse problemene.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om fersken spedalskhet og hvordan du behandler den.

Hva er ferskenet spedalskhet

symptomer på fersken lepra

Det første av alt er å vite hva denne typen sykdommer består av. Det er en sopp som dukker opp i ferskenplantasjer og forårsaker soppsykdom. Det er ganske lett å gjenkjenne siden en rynket tekstur vises på bladene og får en rødaktig farge. I området med vårskudd er når disse symptomene er mest merkbare. Humper og bulker kan også sees.

Ferskenstredus er også kalt en bulke, da det refererer til et av de viktigste symptomene det forårsaker. Det vitenskapelige navnet på denne sykdommen er Taphira deformans. Når cirka 45 dager har gått siden utbruddet begynte, kommenterer bladene som er syke, vanligvis for å løsne seg fra treet. På grunn av dette kontinuerlige bladfallet begynner treet å svekkes litt etter litt. Det kommer også til å fungere på en veldig ineffektiv måte.

Fordelen med denne typen sykdommer er at hvis den behandles i tide, kan treets liv reddes. Ellers, Hvis det ikke iverksettes tiltak for å lindre symptomene, er det veldig sannsynlig at treet ender med å dø.

Hovedtrekkene

symptomer på sykdom

Vi må kjenne de viktigste egenskapene til fersken-spedalskhet for å vite hvordan vi kan angripe den. Soppen som er ansvarlig for denne sykdommen er av ascomycete-typen. Den utvikler seg på overflaten som er på kutikula på bladene. Det viktigste som forårsaker denne typen sopp i et tre er perforeringer i bladet for å kunne bære frukt på utsiden. På denne måten er den i stand til å produsere varianter av bakterier av en mikroskopisk størrelse som hjelper dem å opprettholde seg selv i planten. Takk til disse små piercinger kan overleve i god stand. Det er av denne grunn at bladene må analyseres veldig bra når det oppdages fersken-spedalskhet.

Bakteriene som genereres i perforeringene på bladene har en egenart. Og det er at de om vinteren er i stand til å overgi seg til barken fra grenene, stilkene og bladene som har falt til bakken. Hvis de finnes i disse bladene, kan de fortsette å reprodusere for å spre seg igjen og nå treet igjen. Når våren kommer, bakteriene får de beste klimatiske forholdene for utvikling. Når det spirer i skuddene, vedvarer sykdommen og utvikler seg mer og mer alvorlig.

Symptomer på fersken lepra

klumper

Vi skal lære hva som er de viktigste symptomene på fersken-spedalskhet for å kunne identifisere om det er denne sykdommen eller en annen. Det kan identifiseres veldig enkelt. Det første er å finne skader eller støt som det forårsaker i treet. Vi understreker at hele den grønne strukturen på treet, det være seg stengler og blader, kan påvirkes av disse støtene. Ved mange anledninger kan vi også se at fruktene påvirkes av denne sykdommen.

Vi må se på bladene til ferskenetreet siden det er et av de enkleste områdene å oppdage. Det er på bladene i områdene der de mest synlige og merkbare lesjonene er tydelige. Det vil si at det er på bladene hvor de mest karakteristiske støtene av denne sykdommen blir lagt merke til. Sykdommen kan dukke opp på både nye og små blader. Disse støtene er lett merket av sin konveksitet. Det er tilfeller der lesjonene kan gå gjennom bladet og vises i den nedre delen. Det mest normale er at bultene er i den sentrale delen av bladet, nær hovedribben Dette er ikke 100% sikkert ved alle anledninger, men det kan tjene som en indikator.

Et annet av symptomene som kan være, er at ujevnheter blir sammen. Det kan sees at, med utviklingen av sykdommen, smelter dannelsene av ujevnheter med hverandre. På denne måten er treets utseende og helse sterkt kompromittert med spedalskhet. Tykkelsen og størrelsen på arkene økte betraktelig. Det kan gjenkjennes med det blotte øye, siden bladene blir rødlige med en kjøttfull tekstur. Hvis bladene begynner å falle av masse, begynner treets liv å være i fare. Dette er grunnen til at fersken-spedalskhet må behandles raskt for å unngå at treet dør.

Behandlinger

Vi skal se hva som er de viktigste behandlingene vi kan bruke for å få slutt på denne sykdommen. Det første av alt er å kjenne symptomene som vi har nevnt ovenfor for å forhindre. Noen tiltak kan gjøres for å bekjempe denne sykdommen.

Det mest normale er å rive av de infiserte bladene. Dette er ikke et hjelpemiddel som vil føre til at sykdommen forsvinner, men det gagner det å ha utvidelsen. Forebygging anbefales på det sterkeste for å unngå ytterligere skade. Kombinerte strategier bør brukes, for eksempel multifunksjonell behandling om vinteren. For det, Vinterolje brukes kombinert med et insektmiddel som er av DNOC-typen. Andre typer insektmidler kan også brukes når knoppene til treet spirer. Det er her diktokarbamater brukes.

Til slutt anbefales det å bruke kobbersoppmidler før du flytter de andre. Bruk av dette soppdreperen bør gjentas mer eller mindre annenhver uke. Dette er noen av de vanligste og mest effektive strategiene for å bekjempe denne sykdommen.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om fersken spedalskhet, dens symptomer og hvordan du behandler den.