Skip to content

Ficus microcarpa bonsai, råd om dyrking

25 de juli de 2021

En av de mest anbefalte treslagene for alle de som ønsker å fordype seg i Bonsai-verdenen er Ficus microcarpa. Ficus er generelt allerede resistente planter som tåler beskjæring, til og med den mest drastiske. Men det er noen som er veldig følsomme for kulde; derimot F. microcarpa den støtter temperaturer litt under 0 grader, så i varme tempererte klimaer kan den holdes ute hele året.

Men selvfølgelig er det ikke nok å plassere den i det beste området på terrassen for at den skal vokse godt, men også det vil være nødvendig å gi den en serie med omsorg. Som er? De som jeg skal fortelle deg neste gang.

Ficus microcarpa

Selv om den er liten, er bonsai av Ficus microcarpa det er fremdeles et tre. Trær, og faktisk alle planter, bør alltid være plassert utenfor, med mindre vinterværet er for kaldt for dem. Selvfølgelig er det arter som kan dyrkes innendørs hele året, for eksempel merking på barnehager som «Innendørs planter» (Calathea, Dypsis lutescens, bregner osv.). Men slik at hovedpersonen vår kan vokse uten problemer, Det anbefales på det sterkeste at det oppbevares på et veldig lyst uteområde, men beskyttet mot direkte sol og sterke luftstrømmer.

Vanning må være hyppig, en gang annenhver dag om sommeren, og hver 4-5 dag resten av året. For å vanne den, kan vi lage noen hull i en hette på en plastflaske, sette den på og vanne. På denne måten vil vannet komme ut med riktig intensitet.

Ficus microcarpa

Et annet viktig poeng som vi ikke kan glemme er beskjæring. Treningsbeskjæringen, det vil si de som vi har tenkt å gi et definert design og stil til treet, vil bli utført på slutten av vinteren, så snart risikoen for frost har gått. På den annen side kan klemming gjøres gjennom hele sesongen. For dette vil vi vokse 4-8 par blader, og fjerne 2-4 med saks.

Ledningene i Ficus er vanligvis ikke nødvendig, men hvis du vurderer at det er en gren som ikke vokser i retningen den berører, kan du koble den om våren, og prøve at avstanden mellom svinger alltid er den samme. Kontroller det innimellom for å forhindre at ledningen trenger inn i grenen, etterlater et merke. Etter tre til fire måneder anbefales det å trekke det.

Med disse tipsene vil din Ficus microcarpa bonsai se spektakulær ut 😉.