Skip to content

Ficus microcarpa

10 de juli de 2021

Et slags bonsai-tre som kan brukes til både innvendig og utvendig dekorasjon er Ficus microcarpa. Det er et tre innfødt til Asia og Oseania som tilhører familien Rosaceae. Den har stor ornamental verdi, og pleien, selv om den er litt kompleks, gjør det verdt.

I denne artikkelen skal vi lære deg hovedomsorgen for Ficus microcarpa, så vel som hovedegenskapene og kunsten til bonsai innendørs og utendørs.

Hovedtrekkene

Detalj av Ficus microcarpa

De Ficus microcarpa Den har en avrundet kronform med røtter som får helt buede former som tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Dekorasjonen som tilbys i hager er perfekt å kombinere med andre eksotiske arter. Kunsten med bonsai er som å ha et stort tre, men i mindre dimensjoner. Det er verdt å måtte overholde omsorgen for å gjøre den dekorativ i hjemmet vårt.

Den er naturlig i stand til å nå 20 meter i høyden, så lenge miljøforholdene er passende. I bonsai-versjonen er staturen mye mindre. Hovedkarakteristikken som gjør at den skiller seg ut fra resten, kan være at kofferten har en veldig jevn tekstur. Bladene er grønne og blanke, både runde og ovale. Omtrent kan de ha en maksimal størrelse på 10 cm, og det er viktig å overvåke dem kontinuerlig for å se det mulige utseendet til skadedyr og sykdommer.

For å dyrke det er det et perfekt øyeblikk for å garantere suksessen til spiring og utvikling. Om våren er det sådd frø som har større suksess, og det er lettere å multiplisere det. Du kan så den i en gryte eller i bakken. I begge vil det vokse på en sunn måte hvis vi tar godt vare på det.

Hvis vi vil plante den i en gryte, må vi huske at det er best å så den fra frø. På den annen side, hvis vi gjør det fra bakken, kan vi også så det med luftlag eller ved å kutte. Skjæringen er den mest brukte hvis du ikke har god erfaring med dette, og vi vil øke hastigheten på prosessen.

Omsorg for Ficus microcarpa

Vi fortsetter nå med å beskrive hovedpleien som denne planten trenger siden dens skjønnhet og varighet avhenger av kvaliteten. Hvis vi tar oss ordentlig av det, Det er et tre som kan vare mellom 30 og 100 år.

Klima og jord

microcarp bonsai

Disse variablene å ta hensyn til er viktige i din omsorg. De Ficus microcarpa Det er et tre som naturlig vokser i et tropisk klima. Derfor er det nødvendig å ha et klima som ligner på ditt. Varme omgivelser med tilstrekkelig sollys for å garantere god utvikling.

Det trenger heller ikke for mye sollys, siden det kan brenne bladene og påvirke dem alvorlig. Hvis vi planter det i et område i hagen der vi har noe skyggelagt noen timer på dagen hvor solen er varmere, anbefales det å plassere den der for å beskytte den mot skadelige solstråler om sommeren. Hvis vi har plassert den i en gryte, er det nok å plassere den i skyggen i de sterkeste soltimene.

Det er ganske motstandsdyktig mot tørke, så vanning bør ikke være et problem. Vindene er hans svakhet. Selv om den tåler langvarige vindkast uten en dråpe vann, er vinden det største problemet. Hvis vi plasserer den der vinden blåser med frekvens og intensitet, kan vi få den til å svekke eller dø. Den tåler heller ikke lave temperaturer over lang tid. Det må huskes at det er en plante som kommer fra et tropisk klima hvor temperaturene vanligvis er høye mesteparten av tiden.

Når det gjelder jorda, vokser den effektivt i nesten alle typer jord. Derimot, Det trenger jorda for å være fruktbar, ha en leire tekstur og være godt drenert slik at vi får maksimalt resultat. Hvis vi derimot har en jord med mindre kvalitet, vil den fremdeles kunne fortsette å vokse, men det gjør det kanskje ikke i all sin prakt. Drenering er viktig, vi må ikke la vanningsvannet samle seg for å forhindre at røttene råtner.

Vanning og beskjæring

Ficus microcarpa

For vanning må fuktighet tas i betraktning mer enn mengden vann som brukes til vanning. Vi vil gi røttene dine den balanserte fuktigheten den trenger for å være sunn. Mellom vanning og vanning er det nødvendig å observere at overflaten har tørket til vann igjen. Du trenger ikke å la jorden tørke helt ut for neste vanning på noen måte. Dette kan påvirke vekstfasen hans der han er mer følsom for forskjellige stimuli.

Når andelen vanning, lys og vind endres med årstidene, har dette treet en tendens til å reagere med det. Det er mulig at bladene faller fordi miljøforholdene har endret seg og planten tolker det som en sesongskifte. Hvis dette skjer, på omtrent 15 dager stabiliserer den seg igjen. Ikke vær redd hvis dette skjer.

Når det gjelder vedlikeholdsoppgaver, er Ficus microcarpa den tåler ikke beskjæring godt, siden den har et ganske sakte helingssystem. For ikke å skade helsen din ved beskjæring, det er bedre å gjøre dem veldig litt etter litt og oftere enn å gjøre en veldig stor beskjæring. Den beste tiden å utføre disse vedlikeholdsbeskjæringene er om høsten når sesongen begynner. På ingen måte gjør det om vinteren, ettersom vi ville gjort det mye skade.

Plager og sykdommer

Potted Ficus microcarpa

De Ficus microcarpa han blir vanligvis ikke syk siden han har stor utholdenhet og styrke. Imidlertid er det mulig at hvis vi har det i hagen, vil det bli angrepet av et skadedyr som bløtdyr og melkeboller. Thrips legger seg vanligvis i Ficus som forårsaker rødlige flekker på bladene, og hvis du går for langt, vil bladet bøyes til det faller av.

Mealybugs kommer ut i ekstremt tørre klima. Vi kan unngå dette hvis vi vanner riktig uten å la jorden tørke helt ut.

Jeg håper at du med disse tipsene kan glede deg over Ficus microcarpa i bonsai-versjon.