Skip to content

Fig

10 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om fiken. Fikentreet er treet som inneholder dem, og dets vitenskapelige navn er Ficus carica L. Den tilhører familien Moráceas, og i denne familien er det mer enn 1500 arter av trær og busker med lignende egenskaper. Nesten alle av dem er i slekt med de store og duftende bladene, med en grønn og blank farge og med den myke typen mor. Den er innfødt i øst og har blitt fortært i tusenvis av år i Nåde og Egypt. Her i Spania er det også fortært for sin behagelige smak.

Vi forteller deg mer om breva, fra dens egenskaper til dens egenskaper og bruksområder.

Hovedtrekkene

Figentre med fiken

Selv om fiken betraktes som en frukt, er det en fruktløshet hvis vi analyserer den biologisk. Nemlig det blir ikke en frukt som sådan, siden det er en kjøttfull beholder som kalles i botanikk sycon. Den har en form som ligner pæren og kan tjene som støtte for både hann- og hunnblomster. Denne frukten kalt drupeolas er helt spiselig. Vi spiser den kjøttigste delen og frøene. I dette tilfellet ville det være frukten, men som vi ser er den veldig myk og spiselig.

Den har en ganske søt og behagelig smak og er ganske kjent. Utsiden er grønn når den fremdeles modnes og blir lilla og svart når den er moden. Det avhenger også av variasjonen vi spiser. Det er en frukt som får smak når den modnes. Det spises vanligvis ikke grønt eller mens det modnes fordi det ikke er så søtt og det ikke har så mye smak.

Det er noen fikontrær av biferøs type som kalles brevales eller bacoreras som har en spesiell egenskap. Dette er de trærne som kan bære frukt to ganger i året. Den første finner sted mellom månedene juni og juli, og frukten er fiken. Men det er at innhøstingen i august til oktober fortsetter å gi oss fiken. Normalt har vanlige fikentrær bare en fikenavling i månedene august og september. Derfor er disse spesielle og mer etterspurte.

Egenskapene til breva

Brevas og fiken

De vanligste artene av fikentrær her i Spania er Colar og Goina. En av de viktigste kuriositetene med denne frukten som vanligvis ikke er kjent, er at fiken er en frukt fra forrige sesong. Det vil si at de er frukt som ikke blir oppfylt i september måned, og når varmen dukker opp i juni, utvikler de seg til de blir fiken. Det kan sies at det er en fiken som ikke kunne bære frukt, og som den har utviklet seg senere.

Når det gjelder fikenes ernæringsmessige egenskaper, er det nødvendig å markere dens høye bidrag i karbohydrater. Det er en av fruktene som sammen med bananen gir mer karbohydrater. Dens fiberinnhold er ikke langt bak. Noen ganger brukes det som et avføringsmiddel med lav intensitet. Forbruket av breva er ganske interessant for barn, ungdommer og gravide som ammer.

Siden den har en stor mengde karbohydrater, brukes den mye av idrettsutøvere. Den har et høyt innhold av lett å assimilere energi og er perfekt å ta etter treningsøktene. Det er ikke tilrådelig å ta før, siden det høye fiberinnholdet kan spille triks for deg under trening.

Selv om den inneholder lite natrium, gir den mye kalium som anbefales for de som har høyt blodtrykk og hjertesykdom. På den annen side er ikke kalium som anbefalt for personer som har nyresvikt.

Den har også naturlige antioksidanter som vitamin A. Det favoriserer kampen mot frie radikaler og bidrar til å redusere risikoen for degenerative sykdommer og kreft. På grunn av det høye fiberinnholdet kan det bidra til å redusere effekten av kolesterolabsorpsjon.

Brevadyrking

Brevadyrking

Blant kravene som brevaen har på kultiveringstidspunktet, finner vi det tåler høye og lave temperaturer godt. Du kan finne fikentrær i forskjellige typer klima som lett kan tilpasses. For at fiken skal ha et kommersielt mål, må fikentreet være under spesifikke klimatiske forhold.

Prisen på fruktene varierer mye i markedet, avhengig av om det er tidlig eller sent fiken. Hvis det er en for høy luftfuktighet eller høy nedbør, fruktene er alvorlig skadet ved å variere kvaliteten deres sterkt. Hvis du vil plante fiken naturlig, kan den bare markedsføres på de stedene som har et mildt klima om vinteren (det vil si at det ikke regner for mye eller ofte er det frost) og det er varmt om sommeren. Det varme og tørre middelhavsklimaet er perfekt for fikentreet.

Det er ikke kresen om jord, da den er i stand til å trives i steinete og tørre jordarter. For at høsten skal ha bedre kvalitet, er det nødvendig at jorden har høyt kalsiuminnhold og at den ikke er for fuktig. Hvis det blir pølse under vanning, vil det råtne veldig lett, siden det er følsomt for det.

Plantsesongen finner sted i løpet av januar måned. For omfattende avlinger 8 × 8 rammer er igjen og 5 × 5 intensive. For tiden er det som er gjort å plante så mange fikentre som mulig for å oppnå høyere produksjonsmengder og øke høstingen.

Nysgjerrigheter

Fikenbrød

Det har alltid vært mer takknemlighet for fiken enn fiken. Dette er fordi innhøstingen av fiken er mye mindre og derfor er mer dyrebar. Smak er mindre søt og det er mye mindre mengde. Det antas at den er så elsket fordi den er som forsmaken på det som kommer senere, mye bedre, fig.

De kan brukes til å konsumere direkte (det er vanligvis det foretrukne alternativet), men det er også dem som produserer kompotter, fikonbrød, syltetøy, kaker, etc.

Som du kan se, er fiken en frukt i høy etterspørsel og brukes i mange deler av verden.