Skip to content

Forhindre plantene dine fra skadedyr med Neem Oil

25 de juli de 2021

Når vi går til en barnehage eller hagebutikk, finner vi en hylle full av kjemikalier som, selv om de er veldig effektive så lenge de brukes riktig, er skadelige for miljøet, til det punktet at hvis vi bruker dem intenst i hagen, kan vi ende opp med å ha en jord som er næringsrik og i livet, både plante og dyr. For å unngå dette anbefales det sterkt å bekjempe skadedyr og sykdommer med naturlige midler, som f.eks Neem olje.

Dette er et fullstendig økologisk insektmiddel, ettersom det er laget ved å trekke ut oljen fra frukten og frøene til Neem Tree, slik at du ikke trenger å bekymre deg for hagen din eller helsen din 🙂.

Hvordan ekstraheres Neem Oil?

Azadirachta indica

Dette insektmidlet kommer, som vi sa, fra Neem Tree, hvis vitenskapelige navn er Azadirachta indica. Hvis du vil lage dette naturlige middelet hjemme, og forresten spare litt penger, må du huske at det opprinnelig er fra India og Burma, hvor det vokser opp til 20 meter i høyden. Det er en plante som ikke motstår frost, altså Dyrking anbefales bare i tropiske eller subtropiske områder.

Hvis du lever i et varmt klima, og siden det er en veldig raskt voksende plante, må du ganske enkelt vente på at den skal bære frukt for å kunne mal og press frøene dine.

Mot hvilke skadedyr er det effektivt?

Bladlus på rosebush

Dette er et veldig bredspektret insektmiddel, som du også kan finne i barnehager, og som hjelper til med å kontrollere og bekjempe følgende insekter: bladlus, melaktig insekt, hvitflue, thrips, kakerlakk, edderkoppmidd, kål caterpillar, thrips, blad gruvearbeider, gresshopper, nematoder… Kort sagt, hvis du har en plante med et insekt som skader den, spray den med Neem Oil i 7-10 dager, og den vil helt sikkert bli bedre.

Har du hørt om Neem Oil?