Skip to content

Frankliniella occidentalis

8 de juli de 2021

Det er mange skadedyr som angriper avlingene våre hvis vi ikke opprettholder visse optimale forhold. Noen ganger, selv om vi er ekstremt forsiktige med plantene våre, er det uunngåelig at mange insekter vil gjøre sitt for å mate og reprodusere gjennom avlingene våre. I dag skal vi snakke om et av skadedyrene kjent som blomstertripe. Det handler om Frankliniella occidentalis.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle kjennetegn, biologiske syklus, behandling og nysgjerrigheter om Frankliniella occidentalis.

Hovedtrekkene

Denne typen insekter regnes som en av de mest problematiske når vi etablerer avlingene våre. Det er en type tisanopteros som er kjent under navnet trips eller edderkoppmidd. Disse små insektene de spiser avlinger og bærer virus. Dette gjør problemet dobbelt. Og det er at det ikke bare er i stand til å angripe plantene våre og drepe bladene og fruktene, men det hjelper også til å spre sykdommer.

Innenfor rekkefølgen av Thysanoptera er det tusenvis av arter. Imidlertid er den som må betales mer oppmerksomhet gitt dens betydning som et skadedyr og virusvektor Frankliniella occidentalis. Disse insektene er skadedyr av mange viktige avlinger som tomater. For å kunne oppdage disse trekkene, må du se etter dem hovedsakelig i blomsterknoppene. Vi kan også finne oss selv gjennom noen signaler om at de forlater når de virker på avlingene. Disse måtene å sette igjen spor de er sølvflekker på bladene som genereres som et produkt av sugningen av dette insektet og den kjemiske reaksjonen som oppstår mellom bladet og dets spytt.

Frukt som bare vokser og modnes blir også skadet av disse insektene. Som i blomstene og bladene, hvis turen ender opp med å angripe disse fruktene, kan vi se sølvflekkene som vi har nevnt tidligere.

Skadedyrets biologiske syklus Frankliniella occidentalis

Frankliniella occidentalis syklus

Vi skal nå analysere hva som er den biologiske syklusen til disse insektene for å lære mer om deres biologi og reproduksjon. Perioden når det bare er ett egg varer vanligvis mellom 4 og 8 dager. Når de klekkes, kalles de nymfer, og dette er perioden de trenger mye ernæring for å vokse. Det er her de produserer størst skade på avlinger siden de trenger store mengder mat for å utvikle seg til voksen alder. Denne nympesyklusen varer mellom 4 og 7 dager.

Det er her de også forlater sølvflekkene etter å ha suget på bladene og fruktene av avlingene våre. Når nymfestadiet har passert, blir det en pseudopupa som varer mellom 2 og 6 dager. I dette lille stadiet begynner det allerede å forberede seg på å bli en voksen person, og selv om dens sugehastighet på bladene og blomstene til dyrkede planter er lavere, fortsetter de også å skade.

Til slutt går de over til voksenstadiet der de tilbringer flere dager og bruker hovedsakelig dette stadiet til reproduksjon. Det er i disse dager at insektene reproduserer for å avsette eggene igjen på undersiden av bladene. Den ideelle måten å drepe dette skadedyret på er å angripe når de fremdeles er egg eller nymfer. Og dermed, vi lar dem ikke utvikle seg til voksen alder og reprodusere i mengde.

Biologisk kontroll av Frankliniella occidentalis

Vestlige blomstertrips

For å utføre en biologisk kontroll må vi først vite at den er en av tomatbrunvirusvektorer. Dette viruset oppstår når disse insektene injiserer spytt og introduserer det i salvien når de er nymfer. Selv om dette viruset er kjent som tomatbrun, er det ikke eksklusivt for denne natteskyggen. Dette viruset angriper også andre hovedvekster som salat, auberginer, jordbær, kål, paprika, blant andre.

Derfor må vi utføre en biologisk kontroll for å redusere befolkningen i Frankliniella occidentalis og hva er bedre enn uten å bruke kjemikalier for å skade avlingene våre. En av insektslektene du kan finne effektivt med disse tripsene er Orius. De er ikke noe annet enn heminoptera som tilhører Anthocoridae-familien, og som hjelper med å kontrollere populasjonen av disse insektene, så vel som den røde edderkoppen og hvitflua.

Orius har en fordel i biologisk bekjempelse av skadedyr, og dette er en art som slett ikke er sjelden at vi må introdusere avlingene våre. Disse insektene er etablert av seg selv så lenge det er en balanse mellom populasjoner. Normalt, hvis vi bruker insektmidler i avlingene våre, er det normalt at de ikke kan spre seg til befolkningen.

Hvis vi vil se at denne biologiske kontrollen trer i kraft, trenger vi bare å nøye observere blomstene når den begynner å blomstre. Hvis vi inspiserer det nøye, kan vi se hvordan Orius bytter på riper, dreper dem og reduserer befolkningen. Derimot, Orius er veldig følsomme hvis vi bruker vanlige insektmidler som kan brukes i avlinger som for eksempel imidakloprid.

Hvordan bruke Orius

Frankliniella occidentalis

Fordi det er en biologisk bekjempelse og det ikke er noe så vanlig som bruken av insektmidler, skal vi forklare hvordan Orius skal brukes. Det første av alt er å oppdage Frankliniella occidentalis. Når vi har sett og lokalisert dette skadedyret, må vi utføre frigjøring av disse rovdyrene. En av de beste tidene å gjøre Orius-svensken er når blomstringen begynner. Når blomstringen av disse plantene begynner, frigjøres Orius uten tilstedeværelse av Frankliniella occidentalis.

Løsningen må gjøres hovedsakelig på bladene, og vi lar den virke i noen dager. På den tiden begynner reproduksjonen og utviklingen av insektet. I løpet av disse operasjonsdagene er det også interessant å bruke forsiktig i de fokusene på plantene der det er mer mengde Frankliniella occidentalis. Det som er bra med Orius når det gjelder andre typer skadedyrbekjempelse, er at Den bytter på flere fiender enn den kan spise. Dette betyr at selv om det ikke ender med å spise alle turene, vil det avslutte dem.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om pesten Frankliniella occidentalis.