Skip to content

Fremgangsmåte før gjenbruk av underlag og / eller gryte

28 de juli de 2021

Du kan på et tidspunkt være i tvil om underlaget og / eller potten kan brukes på nytt der du tidligere hadde en plante. Svaret er vel at det kommer an på. Som en generell regel, og spesielt i tilfelle at vi ønsker å lage frøplanter, jo mindre bruk substratet har, jo bedre. Men vi kan gi den nye bruksområder. I tilfelle vi ønsker å bruke potten på nytt, anbefales det å følge noen tidligere trinn for å unngå mulige problemer.

Først og fremst er det viktig å huske på at hvis vi endelig ikke ønsker å gi dem en ny bruk, bør plastpottene kastes i gjenvinningsbeholderen, og underlaget kan kastes i selve hagen eller brukes til å lage kompost.

Underlag

Underlag

Til underlag Det kan gis flere bruksområder, for eksempel:

  • Den kan gjenbrukes ved å plante en ny plante, etter »rengjøring». Og hvordan rengjøres underlaget og hva er formålet med denne rengjøringen? Vel, det er noe som er viktig å gjøre, siden vi kan eliminere mulige sopp og / eller egg av et insekt som kan skade planten. Vi vil fortsette å vanne det godt, samvittighetsfullt, med destillert eller regnvann som vi vil tilsette noen dråper soppdrepende middel til; og til slutt vil vi la det tørke i solen.
  • Den kan kastes i kompostbunken.
  • Eller det kan til og med brukes til gradvis å modifisere jorden i hagen, og dermed gi den mer næringsstoffer.

Potter

Anlegg

Grytene, uansett hvilket materiale de er laget med, før de brukes på nytt, må også rengjøres grundig for å fjerne spor av skadedyr (enten insekter eller sopp). Vi vil følge disse trinnene:

  1. Vi vil koke destillert eller regnvann i en gryte.
  2. Senere vil vi bruke det vannet til å rense potten.

Vet du flere tips for å kunne gjenbruke pottene og / eller underlaget? Gi oss beskjed!