Skip to content

Fresquilla

4 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et noe annet emne enn det vi vanligvis behandler på siden på et generelt nivå. Det er på tide å gå videre fra de klassiske artiklene hvor Vi forklarer alt om en plante, et beslektet tema og fokuserte på frukt.

Liker du fersken eller forskjellige varianter av dem? Du har kanskje spist et jordbær ved en eller annen anledning, men uten å vite at det er denne frukten. Dette er hvordan vi skal tilby deg mer detaljert og næringsrik informasjon om denne frukten, som er en variant av fersken som absolutt er verdt å prøve å inkludere i et sunt og balansert kosthold.

Generelle fakta om jordbær

fersken av fresquilla-sorten

Når frukten av denne planten er i sin topp eller moden, en vakker frukt oppnås med en skinn med en fin fløyelsaktig tekstur. Fargen er veldig slående og på en bestemt måte får du lyst til å ta en bit.

Faktisk, og hvis du får gjort det, vil du legge merke til hvordan fruktmassen er saftig, verken så hardt eller så løs, siden den er på sitt punkt og som en frukt skal være. Og smaken er utrolig, siden den er søt med et snev av syre som overraskende gleder ganen.

Når det gjelder opprinnelsen til denne frukten, er det verdt å nevne at det er resultatet etter kryssing eller poding mellom vanlig fersken og aprikos og det du får er det som er kjent som fersk fersken eller vann fersken. Årsakene til dette etternavnet vil du forstå når du smaker frukten på egen hånd.

Det merkelige ved alt dette er at både fersken og aprikos har samme asiatiske opprinnelse. Det er begge artene kommer fra Kina. Både frukttrær og etter mange år klarte å bosette seg i Persia, eller det som nå er kjent som Iran.

Noen hundre år senere, og etter denne hendelsen, ble fersken en avling hvis ekspansjon vokser eksponentielt. Det var ikke tidlig på 1900-tallet som forskjellige varianter av fersken begynte å bli sett, som var et produkt av pode, å være der hvor friskheten fant sted.

For øyeblikket, eDenne variasjonen dyrkes aktivt i forskjellige provinser i Spania det samme er Andalusia, Sevilla og Córdoba. For å være mer spesifikk, begynner høsten av fruktene mellom mai og september, så du vet allerede mer eller mindre når det er at du kan dra nytte av å kjøpe og prøve denne frukten hvis du ikke allerede har gjort det.

Eiendommer

En frukt kan ha en veldig god smak og nytes av enhver smak, men hvis den ikke har noen form for egenskaper, næringsstoffer og mer, vil du bare spise noe tomt for å unngå å føle deg sulten.

fersken med jordbær

Heldigvis, du har før deg en frukt som har alt du trenger for å starte dagen i godt humør, med god smak, aroma, tekstur og at i tillegg til alt dette, har du til din disposisjon mange oppskrifter som du kan tilberede med fresquillaen. Så du kommer ikke bare til å begrense deg til å spise dem naturlig, men du kan lage gelé, søtsaker, konserver, juice og mer.

I tillegg til dette er det verdt å nevne at fersk fersken har forskjellige gunstige egenskaper for kroppen. Det er spise en jordbær om dagen, vil du gi kroppen din en god mengde vitaminer i gruppe C og B.. I tillegg vil du også kunne skaffe deg noen næringsstoffer som vil favorisere huden, så vel som synet og som styrker immunforsvaret.

Karotener

Takket være fargen på skinnet på denne frukten, det kan lett utledes at det er et karoteninnivå som er ganske høys. Når kroppen din har konsumert friskhet, vil den ta massen og konvertere den til vitamin A som deretter vil bli brukt av kroppen din.

Kalium og magnesium

Bananen er kjent for å være en frukt med høyt kaliumnivå, men det få vet at fersken og blant dem, lSom jordbær er de også rike kilder til kalium.

Hvis du fremdeles ikke vet hva kalium er til, bør du vite at dette gjør at kroppen din kan fungere skikkelig, så vel som regulerer vannnivået i blodet og kroppen. På samme måte gir det også personen en god funksjon av hjertet, og nervesystemet er også favorisert.

Videre anbefales det at idrettsutøvere og folk som vanligvis trener spiser minst en halv kilo jordbær eller fersken i uken, siden det favoriserer dem i gjenoppretting av musklene og deres korrekte funksjon.

Kultur

Det er på tide å gå videre til en seksjon som mange kanskje har ventet på. Hvis du har tenkt dyrk denne frukten, siden smaken og andre klarte å fange deg fullstendig, at du på forhånd vet at du trenger å være på et sted der det er mellom 30 og 40 ° breddegrad.

På samme måte bør du også vite at fersk fersken, så vel som mange andre varianter, de har ikke veldig god motstand mot kalde omgivelserImidlertid er det sett arter som lett tåler temperaturer ned til -20 ° C.

Til tross for denne store motstanden fra planten, du begynner å se fysisk skade på blomsterknopper, som betyr at blomstring vil bli påvirket, og sammen med det, produksjonen av fersken selv.

fersken kalt fresquilla

Nå bør du vite at stedet du planter ferskenen tDet må være et sted der anlegget bare kan motta mellom 400 og 800 timer kulde. Når det gjelder mengden lys, er dette en faktor som er viktig for riktig utvikling av jordbærene.

I tilfelle du er i et område der klimaet er fuktig, dDu må forberede deg på det som er nødvendig for å håndtere sopp og sykdommer. I samme forstand må jorden være dyp og pH-nivået på substratet må være nøytralt.

En detalj du ikke kan gå glipp av er at den ferske ferskenplanten må beskjæres årlig, Dette gjøres med den hensikt å oppnå at fruktingen er det du venter på, hvis ikke, kan du la det være naturlig hvis det du leter etter er noe mer naturlig og dekorativt.

Nå for å fullføre, vi vil også at du skal vite at forplantningen av denne planten skjer gjennom frø. Dessuten tar ingen bort muligheten for at du kan lage din egen ferskenvariasjon hvis du vet hvordan du gjør ting på riktig måte.

Ja absolutt, du må ha kunnskap i løpet av pode ved hjelp av knopp eller skillevegg. Den gode nyheten er at det er lett å lære og implementere, så du vil ikke ha noe problem med å lage dine egne transplantater og få en ny ferskenvariant.