Skip to content

Frukttre sykdommer: tristhetsviruset

26 de juli de 2021

De tristhetsvirus Det er en av de verste sykdommene frukttrær kan ha, spesielt appelsin-, mandarin- og polemotrær som er blitt podet på bitre appelsintrær.

Det fungerer veldig raskt; så mye at den kan avslutte plantens levetid på bare tre uker. Dessverre finnes det ingen kur mot sykdommen, så vi skal fortelle deg hva symptomene er og hvordan kan det forhindres.

Closterovirus

Tristhetsviruset er forårsaket av et virus av slekten Clostoravirus, som vi fester et bilde sett gjennom et mikroskop. Dette viruset det overføres hovedsakelig av bladlus at, ved å mate på tresaft, kommer Clostoravirus i kontakt med planten. På det tidspunktet begynner det å reprodusere veldig raskt.

Symptomer

Symptomene er veldig varierte og kan forveksles med andre sykdommer eller skadedyrsproblemer, så diagnosen det må bekreftes i laboratoriet gjør ELISA-testen. Likevel er de viktigste:

  • Frukt Flere små og mange.
  • Trærne blomstrer overdrevet og ute av sesong.
  • Blader miste glans.
  • Klorose, lik de de har når de mangler næringsstoffer.
  • Avslå generell av anlegget.
  • Tap av blader, til det punktet at du går tom for dem.

Hvis det endelig er bekreftet at treet ditt har tristhetsviruset, er det ikke noe annet enn rive den ut og brenne den for å forhindre at viruset sprer seg.

Appelsintre med virus

Forebygging

Selv om det er en dødelig sykdom for sitrus, kan den forebygges veldig enkelt. For å gjøre dette vil vi bruke variantene Citrange-troyer, Poncirus trifoliata, Citrange carrizo eller Mandarin Cleopatra som et mønster. Under ingen omstendigheter skal det bitre appelsintreet brukes til det formålet.

I tillegg er det også veldig viktig å anskaffe plantene i lisensierte barnehager, der du kan kjøpe sunne sitrusfrukter, uten virus.

Har du hørt om tristhetsviruset?