Skip to content

Fuktighetssensorer for planter

27 de juli de 2021

Et av de store problemene med inne i planter er vanning. Det er vanlig at folk overvann, ikke kan lese plantens behov og fukte det mer enn nødvendig.

Husk at det tar lenger tid å fordampe innendørs i innendørs planter, selv når jorden ser tørr ut i overflatelaget. Den største risikoen for overvanning er at plantene blir vanntette og røttene råtner. Sopp som tiltrekkes av fuktige forhold kan også dukke opp.

Hva er et hydrometer

For å unngå overvann, finner noen en løsning i hydrometre, noen manuelle enheter som må plasseres på bakken og ta vare på dmåle jordfuktighetsnivåer gjennom en nål.

Disse fuktighetssensorer De kan brukes til dette formålet, selv om de også har noen begrensninger, så før du kjøper en, er det best å vite om de virkelig gir verdifull informasjon.

Hydrometer

Penger?

Noen eksperter hevder at lhydrometre er ikke pålitelige deretter det ideelle fuktighetsnivået det avhenger ikke bare av selve landet, men det er relatert til arten, og tar i betraktning at noen trenger et fuktigere habitat enn andre for å leve under optimale forhold.

I tillegg er det kjent at et klinisk øye er verdt mer enn et apparat, og det er slik når du har erfaring, er det ikke nødvendig å ty til et hydrometer siden det er nok å fjerne jordens overflatelag for å verifisere dets generelle tilstand. . Eller du kan se hvordan gresset ser ut: Hvis du merker at bakken er veldig tørr og at gresset flater når det tråkkes på og ikke kommer seg, er det på tide å vanne.

Til tross for det som er forklart, er et hydrometer en livredder som fremdeles er nyttig for nybegynnere. Hvis de vil kontroll vanning av plenen Du kan bruke den fordi bare ved å stikke gresset vil du få informasjon om fuktighetsnivået i jorden, du kan til og med gjenta operasjonen når du vanner for å stoppe vanningen når det optimale nivået er nådd.

Plantefuktighetssensor