Skip to content

Fyll hagen din med blomster

2 de juni de 2023

Being en hageredaktør på Southern Living er som å være en rockestjerne uten all berømmelse, formue og kollagen. Leserne forventer at hagen din skal være fabelaktig. Når det ikke er det, faller de ned i en depresjon dypere enn brettene i ansiktet til Keith Richards. Derfor, da en stor gressflekk foran huset mitt tilfeldig døde sist vinter, utnyttet jeg den gratis arbeidskraften som ble levert av tenåringssønnen min, Brian, med glede. Vi la en ny steingang mellom inngangsdøren og sidegården og flankerte den med bed av spektakulære blomster. I alt investerte jeg rundt 250 dollar – men hei, alt for leserne våre.

Breaking Ground
Takket være bulldosere som kjørte over hele gården for mange år siden, var jorda min vanskeligere enn å se Katie Couric gjøre nyhetene. Rorkultene spretter bare av komprimert leire, så for å løsne bakken måtte jeg gå den gamle skolen. Jeg stakk hagegaffelen min inn i det potensielle bedet, trampet på den med nok kraft til å grotte ned i en gruvesjakt nedenfor (beklager det, folkens), trakk håndtaket tilbake og snudde og pulveriserte jorda. Jeg gjorde dette en gang for hver kvadratfot av hagen min på 300 kvadratmeter. Moro som dette bør deles. For å løsne og berike jorda ytterligere, spredte Brian og jeg kompostert kugjødsel, jordforbedringsmiddel og byggsand over sengene ved å bruke 1 (40 pund) pose av hver for hver 4 fot seng. Vi strødde også saktefrigjørende gjødsel over bedene i den hastigheten som er anbefalt på pakken. Til slutt brukte jeg gaffelen til å grave i alt og byttet så til en hard rake for å jevne og jevne ut sengene.

På tide å plante
Gult og lilla ser bra ut sammen, så jeg valgte primært gul/gylden/chartreuse ettårige på den ene siden av stien og lilla/magenta på den andre. Det ble kjempebra. Her er noen av mine stjerneplanter. Du kan kjøpe og dyrke dem i hele sør.

  • «Serena Purple» angelonia: Den beste årlige, punktum. Pigger av lilla-blå blomster, som ligner snapdragons, vises kontinuerlig til en hard fryser om høsten. Vokser 15 til 18 tommer høy, tåler tørke, og trenger ikke kuttes eller deadheading. Plant i sol.
  • «Shock Wave Purple» petunia: En nedfelt, nesten vingrodd petunia med hundrevis av glorete magentablomster. En plante sprer seg 4 fot. Blomstrer ustanselig til sensommeren og tåler tørke. Liker ikke å bli kuttet ned. Plant i sol.
  • Persisk skjold: Slående bladplante som ligner coleus. Spraglete, iriserende blader er rosa og sølv over, lyse lilla under. Blir 4 fot høy. Plant i sol eller delvis sol.
  • «Klassisk» smalbladet zinnia: Dusinvis av små gule, gylne eller oransje blomster kveler denne 1 fot høye planten hele sommeren. Trenger ikke deadheading og tåler tørke. Plant i sol eller delvis sol.
  • «Golden Moon» ønskebeinblomst: Gylne blomster med burgunder sentre vises fra vår til høst. Blir 10 tommer høy. Plant i skygge eller lys skygge.
  • Dverggul kroton: Spraglete gul-og-grønne, smale, snoede blader. Vokser sakte til 1 fot høy. Plant i sol eller delvis sol.
  • «Alabama Sunset» coleus: Buskaktig plante blir 3 fot høy. Bringebærfargede blader med gullsentre. Plant i sol eller delvis sol.