Skip to content

Gjødsel med langsom frigjøring

27 de juli de 2021

Det er mer følsomme planter som lider mer av endringer i miljøet. Også arter som i blomstringssesongen må behandles med stor forsiktighet fordi de ikke liker at forholdene deres blir påvirket selv når de samtidig trenger en jordrik næringsstoffer.

I disse tilfellene er det beste alternativet for å holde plantens behov dekket uten å endre habitatet, å bruke fast gjødsel, det vil si gjødsel med langsom frigjøring som gir de nødvendige næringsstoffene, men i balanserte doser.

Hva er de for

Det første du må vite er at det ikke er gjødsel, men at det finnes forskjellige typer i henhold til forskjellige arter. De med langsom frigjøring brukes mye til prydarter.Så denne typen planter trenger næringsstoffer over tid og ikke alt på en gang.

I motsetning til tradisjonell gjødsel eller hurtigutløsende gjødsel, som leverer næringsstoffer plutselig når de påføres, lSlow-release næringsstoffer distribuerer næringsstoffer over tid. Dette skjer fordi de bare påføres en gang, men så fortsetter de å frigjøre næringsstoffer til jorden.

Gjødsel med langsom frigjøring

Derfor er de også anbefales for blomstring Vel, hvis hurtigfrigivende fordeler blomstene som allerede er på planten, følger de andre også med veksten av blomstene som ennå ikke har utviklet seg.

Fordeler og ulemper

Den langsomme frigjøringen av disse gjødselene gjør at næringsstoffene fordeles jevnt i jorden og oppnår dermed jevn plantevekst. Derfor brukes disse typer gjødsel mye av landskapsarkitekt, som trenger å kontrollere plantens vekst nøyaktig for å oppnå den planlagte designen.

En av de største risikoene for et overskudd av gjødsel er forbrenning av blader og røtter, noe som vanligvis ikke skjer med denne typen gjødsel fordi de presise og periodiske dosene gjør det mulig å minimere risikoen.

Gjødsel med langsom frigjøring

Mange gjødsel med langsom frigjøring er faste og pulverformige og kan gjødsle en plante over en periode på omtrent tre måneder. For å påføre dem blandes de med vanningsvannet, selv om det også finnes versjoner i tabletter, sistnevnte mer risikabelt siden det er vanlig at næringsstoffene ikke fordeles jevnt over planten og kan brenne områdene nær planten. tablett.