Skip to content

Hagearbeid vs Landskapsarkitektur

18 de april de 2021

Front walk med agastache vinca abelia

Nicole King’s Chapel Hill, NC hage definerer skillet mellom hagearbeid og landskapsarbeid! Kudo oppretter og vedlikeholder en så fin hage med en så travel tidsplan!

«Jeg hager i Chapel Hill, NC (sone 7b) på mindre enn en dekar som for bare 4 år siden var en ubebygd underavdeling. Siden nabolaget vårt er tett befolket av hjort og jorden vår er leire, har hver vekstsesong vært en læringserfaring. .

Siden bakgården er omgitt av modne eiketrær som skygger området og tar opp mye fuktighet, har jeg benyttet meg av solrikere steder utenfor deres rekkevidde ved å legge til en 75 fot lang berm langs gaten og ved å hagearbeide på oppkjørselen min. . Oppkjørselen fungerer både som mitt «holdeareal» for nyankomne (jeg har alltid minst et dusin planter i barnehagepotter som venter på flekkene deres) og som mitt containerhageområde. Jeg bygger nye containerkombinasjoner gjennom sesongene for å legge til farger. Denne våren la jeg også til en husdyrtank i oppkjørselen slik at jeg kunne prøve noen damplanter (papyrus, canna, elefantør, nøkkerose). Siden jeg behandler vannet for å fjerne klor, håper jeg på noen tadpoles.

Min største glede i år har sett på dyrelivet som agastache, sommerfuglbusker, pyegress og vannkilder bringer daglig – trefrosker, kolibrier, kolibri-møll, svalehale-sommerfugler og mange og mange bier. Med tre barn og en heltidsjobb blir noe av plantingen og vanningen gjort av måneskinn. Men når noen omtaler hagen min som en hage i stedet for et landskap, vet jeg at jeg gjør noe riktig! «

Fortsett å sende inn bilder (og historier)! Enten du aldri har delt før eller har blitt omtalt flere ganger, vil vi se hagen din! Send noen få bilder og historien bak hagen din via e-post til [email protected].

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her!

Følg oss på Instagram og Facebook!

Sommerfugler på Little Joe Pye Weed
Clematis på rekkverk
Oppkjørseldam
Frosk på Lantana-potten
Gress og kattemynte
Iris Caesars Brother
Lantana Pot
Morning Glory
Plumbago Pot
Statue med Jason Bluebeard

138