Skip to content

Hagen på First Street

16 de februar de 2023

To sørlige smaksmakere skaper den ultimate hagen for å underholde i et hus i New Orleans som er gjort kjent av eieren, den anerkjente forfatteren og vertinnen Julia Reed.

Julia Reeds New Orleans Garden

Tre dager etter at orkanen Katrina rammet New Orleans, kom landskapsarkitekten Ben Page på dørstokken til forfatteren og underholdende eksperten Julia Reed. Hjemme (gjort berømt i boken hennes The House on First Street: My New Orleans Story) Ben fant nedslåtte trær, tapte kameliaer og fantastiske eksempler på overlevelse. «I kjølvannet av tragedien så vi at stormen hadde renset skiferen for gjenoppfinnelse,» sier Ben. I stedet for å installere et prangende svømmebasseng eller et fancy utekjøkken, insisterte Julia på at Ben skulle ære New Orleans» historie mens han brukte hver tomme av Garden District-eiendommen hennes til å danne en serie utendørsrom som ville heve opplevelsen av å arrangere en fest. Her er hva de gjorde.

Motorretten

Motorretten

Den store ideen: «Når uteplassen er på topp, gjør den multifunksjonell,» sier Ben. Den halvsirkelformede stasjonen brukes til parkering, fungerer som en cocktailterrasse, og leder gjestene til de nye sidetrinnene som fører til inngangsdøren og rundt siden til baksiden.

Detaljene: Antikk murstein i kurvvevd mønster gir rikdom til stasjonen.

Plantene: Asiatisk stjernesjasmin, kristtornbregne og japansk buksbom trives under levende eik.

Terrassen

Terrassen

Den store ideen: Nytolke historien. «På slutten av 1700-tallet var New Orleans første uterom i boliger strengt utilitaristisk,» sier Ben. — Det var asfalterte områder der kyrne oppholdt seg. Den raffinerte filmen som vises her er ideell for underholdning fordi den tilbyr uendelige oppsettsmuligheter.

Detaljene: Ben valgte et tilfeldig ashlarmønster i superstørrelse for steinsteinsutleggerne i Pennsylvania, noe som ga den åpne plassen en gammel følelse. Antikke møbler gjenspeiler den minimalistiske, parklignende atmosfæren.

Plantene: Sitrus i potte og noen få utvalgte beholdere med sukkulenter og bougainvillea gjør det enkelt.

Studiohagen

Studiohagen

Den store ideen: «Denne plassen har en ekte hyttefølelse,» sier Ben. Designet for å være frodig og fylt med sentimentale blomster fra Julias mors hage, kan den sees fra motorbanen, og er delvis avslørt fra gaten.

Detaljene: Denne frodige enklaven er et fint motpunkt til den asfalterte motorbanen. Den koselige benken, som er på aksen med Pennsylvania bluestone stepping-stones, gir gjestene et reisemål for intime samtaler eller bare slappe av.

Plantene: Afrikansk iris, narcissus og en rekke liljer farger og parfymerer rommet. Busker som buksbom og pittosporum gir struktur, mens crepemyrter gir skygge og sommerfarge.

Arbor

Arbor

Den store ideen: «En skyggefull utendørs spisestue i New Orleans er et must,» sier Ben. Hva kan være mer passende for hjemmet til en gastronom enn en tønnehvelvet arbor inspirert av Paris fra 1700-tallet.

Detaljene: Fordi det krever mindre vedlikehold, er metallrammen bedre egnet til å dekkes av vinstokker enn malt treverk er.

Plantene: Et herlig virvar av korsvin og stjernesjasmin dekket raskt strukturen og ga en avkjølende skygge. Vinstokkene kuttes med jevne mellomrom på senvinteren eller tidlig på våren for å holde dem i sjakk.

Den hemmelige hagen

Den hemmelige hagen

Den store ideen: «Hver hage bør ha et element av overraskelse eller et øyeblikk av oppdagelse,» sier Ben. En fontene med småsteinmosaikk i hjertet av den hemmelige hagen er inspirert av dem Julia ble forelsket i på reiser til Spania og Italia. Det er omgitt av solrommet, den sammenlåsende steingangen og terrassen. Fet, strukturelle planter fylt med duft kamuflerer kilden til vannsprut til gjestene er rett på den.

Detaljene: «Den sammenlåsende turen er en gave til gjestene,» sier Ben. «Det gir et øyeblikk til å stoppe opp og tenke på hvor føttene deres går, og hvor de har vært.» De tilsynelatende overgrodde ingefærene er også målrettede. De er ment for å bli berørt, for å bli presset gjennom, og de skaper et stemningsfullt utseende.

Plantene: Ingen krympende fioler her. Holder banen under kongelige kinesiske viftepalmer, buksbom med fin tekstur spiller av avkuttede «Xanadu»-filodendroner og en rekke berusende ingefær, engletrompeter og gylne stråler.

Legg merke til detaljene: Mosaikkfontene

Legg merke til detaljene: Mosaikkfontene

Legg til romantikk med disse unike elementene.

Legg til tekstur til et grunt basseng med glatte småstein arrangert i et behagelig mønster.

Legg merke til detaljene: Frodig utsikt

Legg merke til detaljene: Frodig utsikt

Skap en oase som kan sees og høres innendørs ved å ramme inn en utsikt med vinduer.

Legg merke til detaljene: Interlocking Walk

Legg merke til detaljene: Interlocking Walk

Oppmuntre gjestene til å nyte hvert trinn med puslespill-kuttede steiner som trekker blikket og senker tempoet.