Skip to content

Har planter kreft?

13 de juli de 2021

Vi vet alle skadene kreft forårsaker hos mennesker og andre dyr. Faktisk er det en av de viktigste dødsårsakene, noe som vil forbli uendret med mindre mer er investert i å undersøke en vaksine som kan kurere den. Men dette er et tema som jeg vil gi til en annen blogg, så vi kommer til å spørre om planter kan lide av det.

Surfing på Internett har jeg funnet et svar som virkelig har overrasket meg. Hvis du vil vite om planter har kreft eller ikke, kan du lese videre og jeg vil avsløre mysteriet for deg.

Kan de få kreft?

Selv om det er mange mikroorganismer som kan skade planter, og til og med drepe dem, bakteriene kjent som Agrobacterium tumefaciens det er sikkert en av de som kan tiltrekke oss mest oppmerksomhet. Dette hva det gjør er følg sporet av stoffene som planten frigjør gjennom sår (begge de som vi ser med det blotte øye og med mikroskjæringene).

Når den er inne i den, forankrer den seg i de intercellulære rommene og begynner å overføre et stykke av genetisk materiale til celler. Som en konsekvens er det integrert i et område av genomet, og vet du hva som skjer videre? Det blir til kreft.

Er det dødelig?

Plantekreft, selv om det kan være sjokkerende, det er ikke en så alvorlig sykdom som den som rammer dyr. Faktisk studerer genetiske ingeniører Agrobacterium tumefaciens da det viser seg å være veldig egnet for overføring av egenskaper i en bestemt avling. For eksempel kan det være mulig å utvikle arter som er resistente mot skadedyr og / eller sykdommer.

Kan det forhindres?

Du kan aldri forhindre en sykdom 100%. Derimot, å vite at det er en bakterie som kommer inn i plantene gjennom sår, er det nødvendig å unngå å gjøre dem. Men hvis vi må beskjære dem, vil vi gjøre det ved hjelp av passende verktøy og tidligere desinfisert med apotekalkohol.

Kreft i treet

Hva syntes du om dette emnet?