Skip to content

Hjemmelaget herbicid

4 de juli de 2021

Når vi har hagen vår, vises det ofte ugress som kan bli ganske irriterende hvis vi ikke eliminerer dem godt. Denne oppgaven kan bli slitsom og kjedelig, og noen ganger ender vi opp med å bruke penger på ugressmidler slik at de kan drepe dem for alltid. I dag skal vi snakke om hvordan vi kan lage en hjemmelaget ugressmiddel og hva er måtene å eliminere ugress for alltid.

Hvis du vil vite mer om hvordan du lager et hjemmelaget herbicid, er dette innlegget ditt.

Hvordan lage et hjemmelaget ugressmiddel

økologisk hjemmelaget ugressmiddel

For å lage et hjemmelaget ugressmiddel kan du bruke forskjellige ingredienser. Avhengig av hvilken type luke vi vil eliminere, må en eller annen komponent brukes. Den første av dette er å våte med kokende vann. Denne typen ugressmiddel hjemme er mye enklere å tilberede. Det farligste som kan skje når du lager dette hjemmelagde ugressmidlet er at du søler det kokende vannet og kan brenner. Det er mindre skadelig for mennesker og miljø, og slik at vi kan bruke det trygt.

Vi må bare sette litt vann i en gryte og koke det. Kokende vann helles ikke over bladene og stilkene fra urtene som vi ønsker å angre. Bruken av denne typen vann er en ganske effektiv metode, spesielt på steder som sprekker i fortauet langs veien, eller over et større område der det kan være lurt å plante igjen etter at disse urtene har forsvunnet. Og det er at kokende vann ikke etterlater noen type problemer i jorden som er skadelig på lang sikt.

Det viktige er å bruke den bare på de plantene vi vil eliminere, siden vi kan eliminere andre planter og vi ikke har det for det enkle faktum at det spruter vann.

Hjemmelaget ugressmiddel med ild

ugress

Det virker dumt, men å påføre varme direkte på bladene på ugresset, vil føre til at planten vil visne umiddelbart og vil drepe eventuelle blader som kan spire fra røttene. Du kan finne flammeverktøy i nesten hvilken som helst hagebutikk som lar deg påføre varme direkte uten å brenne mer enn du trenger.

Vær forsiktig med områder som er tørrere eller som er mer utsatt for brann. Det er her du bør være forsiktig så du ikke forårsaker uønskede branner.

En annen type hjemmelaget herbicid er å tilsette natriumklorid. Dette er mer enn vanlig bordsalt. Det er en effektiv type herbicid som har en viss historisk beryktelse, og blir brukt til å ødelegge jorda til de erobrede folket. Og det er at saltet hindrer plantene i å vokse igjen. Fordi al har en skadelig effekt på jorden på lang sikt, er det viktig at den bare brukes i det området vi vil forhindre at ugress vokser.

Det er ikke nødvendig å suge jorden med salt, spesielt ikke i planter som har andre planter som vi ønsker å bevare. Ideelt sett oppløses en del salt i åtte deler varmt vann. Vi tilfører en liten mengde flytende såpe slik at den kan feste seg til overflatene. De kan helles i en sprayflaske. For å påføre må du dekke til eller knytte de nærmeste plantene du vil beholde, og spray ugressbladene med denne løsningen.

Eddik og salt

salt og eddik

En annen type hjemmelaget herbicid er å bruke litt hvit eddik på bladene av ugresset. Fordelen med denne typen element er at den har en umiddelbar effekt. Så snart eddiken er laget, kan du se at de dør øyeblikkelig. Hvit eddik selges i dagligvarebutikker, og effekten skyldes å ha eddiksyre i omtrent 5% av den fulle maksimale mengden. Dette alene er nok til å drepe det meste av ugresset. Selv om den industrielle versjonen kan inneholde opptil 20% eddiksyre, kan den være skadelig for hud, øyne eller lunger hvis den pustes inn.

Eddik kan påføres på en rekke måter. En av dem er ved sprøyting. Ideelt sett sprøyter du bladene fra ugresset og husk at overflødig dugg bør minimeres på planter i hagen som vi ønsker å bevare eller i nærliggende jord. Gjentatte applikasjoner kan være nødvendige, og tilsetning av litt flytende oppvaskmiddel kan også forbedre effektiviteten til hjemmelaget herbicid.

Vi kan kombinere salt og eddik samtidig for å lage et ganske kraftig hjemmelaget herbicid. Hvit eddik blandet med en kopp salt og 3 liter eddik er en perfekt kombinasjon. Blandingen kan sprayes på bladene av ugresset. Du kan legge til litt flytende såpe hvis du vil gjøre den mer effektiv.

Hvordan fjerne ugress

Mange sier at ugress ikke egentlig eksisterer. De er bare planter hvis dyder ennå ikke er oppdaget. Men hvis du plager resten av plantene du vil ha i hagen din, har du tenkt å vente på hva disse dyder er, det er mulig at du kan bruke et hjemmelaget herbicid i stedet for de kjemiske versjonene som koster penger, og det kan forurenser miljøet resten av planter.

Det er ideelt at ugressmidlet du bruker for å ødelegge dette luker det Det er ikke praktisk for deg i hagen å være så naturlig som mulig for ikke å skade miljøet eller jorda. De sterke kjemikaliene som finnes i herbicider, plantevernmidler og soppdrepende stoffer, kan potensielt forurense drikkevann, grunnvann og overflatevann. Derfor er det viktig å vite godt hva komponenten av kjemiske herbicider er før du bruker dem.

Det er bedre å bruke et hjemmelaget herbicid som ikke har langvarig effekt, og som avslutter problemet uten å forurense.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du lager et hjemmelaget herbicid.