Skip to content

Hjemmemedisiner mot hvitflue

27 de juli de 2021

Hvis vi for noen dager siden så hvordan vi skal bekjempe hvite insekter, skal vi denne gangen snakke om et annet av de vanligste skadedyrene med godt vær: Hvit flue. Denne lille parasitten er en elsker miljøtørrhet, noe som får oss til å finne den veldig ofte, spesielt i innendørs planter.

For å unngå dem, la oss få vite hva hjemmemedisiner mot hvitflue.

Skadet blad

Hvitfluen forekommer på begge sider av bladene, og er vanligvis ledsaget av andre skadedyr som hvitluken. Av denne grunn anbefales det sterkt å bruke hjemmemedisiner som tjener, ikke bare for å bekjempe flua, men også andre mulige fiender av plantene våre. I økologisk hagearbeid er det flere rettsmidler vi kan gjøre hjemme, og som vil hjelpe oss med å få tilbake helsen til pottene eller hagen vår, for eksempel:

  • Hvitløk: knus omtrent tre fedd hvitløk og tilsett dem i en liter vann for å pulverisere alle delene av den berørte planten.
  • Basilikum: Denne dyrebare planten avviser hvite fluer som ingen andre. Plant flere i hagen din og si farvel til dette skadedyret!
  • Kromatisk felle– Mange insekter tiltrekkes av en bestemt farge. I tilfelle pesten som gjelder oss, er den gul. For å lage en felle må du bare kjøpe papp eller plast av denne fargen, og for å få dem til å kle seg, kan vi bruke honning eller olje. Hvis du foretrekker å ikke komplisere ting, kan du kjøpe den kromatiske fellen herfra.

Hvite fluer

Det er også andre rettsmidler som, selv om de ikke er hjemmelaget økologisk Jeg vil anbefale deg:

  • Kaliumsåpe: Ved å fortynne den i vann, vil den kvele disse irriterende parasittene i løpet av sekunder, uten å skade blomstene dine i det hele tatt. Du kan få kaliumsåpe til den beste prisen herfra.
  • Neem olje: Du finner dette produktet til salgs i butikker og hagesentre. Det er et veldig kraftig naturlig insektmiddel som vil bekjempe de hyppigste skadedyrene. Du kan kjøpe Neem olje på denne lenken.

I tillegg vil diatoméjord også fungere for deg. Et veldig effektivt naturprodukt som også vil tjene til å gjødsle planter. Oppdag i denne videoen hvordan den brukes:

Kjenner du andre midler for å bekjempe hvitfly?