Skip to content

Hold skadedyr i sjakk med fargefeller

22 de juli de 2021

For å kontrollere skadedyrene som kan påvirke våre elskede planter, kan flere ting gjøres: bruk syntetiske (kjemiske) eller naturlige midler. Begge er veldig nyttige, men med den første må du være veldig forsiktig siden de i tillegg til å være ganske farlige for oss, også er farlige for miljøet. Av denne grunn, enten vi ønsker å ta vare på planeten eller hvis vi har barn eller kjæledyr, er det mye mer tilrådelig å velge sistnevnte.

En av de virkelig effektive naturlige rettsmidler er kromatiske feller. Hvert insekt eller dyr har vist seg å være tiltrukket av en farge. For eksempel: mennesker og noen fugler tiltrekkes veldig av rødt, og mange insekter (blant dem er hovedansvarlige for å svekke planter) til gule eller blå. Med tanke på dette, det er veldig enkelt å holde skadedyr under kontroll.

Hva er kromatiske feller?

Hvite fluer

De er enheter som tiltrekke uønskede insekter gjennom farge. Når de lander på den, vil de ikke lenger kunne dra. Generelt brukes de bare for å vite om det er noen pest, men de er så effektive at hvis de blir satt flere, er de selv en effektiv behandling for å eliminere den. Det er to farger:

  • Gul: de er de mest brukte, siden de tiltrekker bladlus, bladgraver, hvitflue, …
  • Blå: tiltrekke trekker.

I barnehagene finner vi feller i form av et selvklebende ark, det er veldig tilrådelig når du vil kontrollere skadedyrene som plantene på et bord kan ha siden de ikke tar plass. I tillegg er de klare til bruk. Men vi må vite at vi også kan gjøre dem hjemme.

Hvordan lage en hjemme?

Gul tupperware

For å lage en, trenger vi bare en gul eller blå tupperware eller skuff, avhengig av skadedyret vi vil eliminere. Seinere, Følg disse trinnene:

  1. Først limer vi honning, matolje, vaselin eller noe klebrig stoff som ikke tørker ut.
  2. Deretter fyller vi den med vann nesten til randen.
  3. Deretter tilfører vi to eller tre dråper flytende oppvaskmiddel.
  4. Og klar! Nå gjenstår det bare å plassere det der vi trenger det.

Selvfølgelig, minst en gang i uken, må vi skifte vannet.

Hva synes du om denne måten å holde planter beskyttet på?