Skip to content

Høstblomstrende løker som får høsthagen din til å gløde

28 de oktober de 2022

Selv om bladene snur og faller i høstmånedene, kan vi fortsatt nyte noen spreke blomster i hagen. Du kan plante dem i potter, bed eller i vinduskarmen, men uansett hvor de er, vil du få muntre tillegg til høsthagen din når de begynner å blomstre. Ikke alle på listen er ekte pærer; mens noen av disse høstblomstrende blomstene vokser fra løker, andre som krokus og colchicum vokser fra knoller, og georginer og begonia vokser fra knoller. Les videre for noen få høstblomstrende blomster som garantert vil lyse opp høsthagen din.

Begonia

Knollbegonia er vakre planter som vokser fra knoller. De blomstrer i mange farger, nesten alle unntatt blått. Beslektede multiflora begonier har rikelig høstblomstring i en rekke farger, inkludert skarlagenrød, oransje, gul og rosa. Lær mer om begonia.

Krokus

Krokus

Disse små, begerformede, lilla og hvite blomstene vises tidlig på høsten og vil blomstre fra september til november. Krokus kotschyanus produsere lavendel eller lilla blomster om høsten, og Crocus speciosus sende opp prangende blå, fiolette, lavendel- eller lilla blomster i løpet av sesongen. Lær mer om krokus.

Colchicum

Colchicum

Også kjent som høstkrokus, er disse blomstene faktisk ikke ekte krokus. De blomstrer med lavendel, rosa, lilla eller hvite blomster som er formet som rør. De blomstrer på sensommeren eller tidlig høst, og de kan plantes utendørs eller i vinduskarmen. Lær mer om colchicum-arter.

Cyclamen

Cyclamen

Mange cyclamen-arter vokser fra knoller og blomstrer om høsten, inkludert Cyclamen hederifoliumsom produserer rosa blomster; Cyclamen persicum, som har crimson, rød, laks, lilla, rosa eller hvite blomster som begynner om høsten; og Cyclamen cilicium, som har hvite eller blekrosa blomster. Lær mer om cyclamens.

Dahlia

Dahlia

Dahlia vokser fra knoller. Når de blomstrer om høsten, er det i et mangfold av farger, fra prangende røde, gule og rosa til dempede kremer, lilla og fersken. Lær mer om dahliaer.

Gladiolus

Gladiolus

Gladiolus murielae vokse fra knoller og lage flotte snittblomster. De blomstrer på sensommeren og høsten og produserer velduftende, kremhvite blomster. Lær mer om gladiolus.

Nerine

Nerine

Disse vakre blomstene er relatert til edderkoppliljer, som de ligner. I følge The Southern Living Garden Book, «Disse dør vanligvis tilbake i god tid før blomstringstiden på sensommeren eller tidlig høst, for så å dukke opp igjen senere på året (vanligvis rundt blomstringstidspunktet eller kort tid etterpå).» Lær mer om nerinearter.

Snøklokke

Snøklokker

Mens de fleste snøklokker dukker opp om våren, Galanthus reginae-olgae er en høstblomstrende snøklokkeart. Blomstene deres vises vanligvis i september eller oktober. Lær mer om snøklokker.

Sternbergia

Sternbergia

Den knallgule blomstringen av Sternbergia lutea vises om høsten. I følge The Southern Living Garden Book, «På begynnelsen av høsten vises 1 ½-tommers blomstene enkeltvis på 6- til 9-tommers stilker; de er først kalkformet, og åpner seg deretter til en stjerne.» Husk å merke seg at «etter planting tar løkene ofte to eller tre år å sette seg inn og begynne å blomstre godt.» Lær mer om sternbergia.

Agapanthus

Agapanthus lilje av Nilen lilla blomster

Disse pene lilla blomstene vil ikke bare begeistre en gang i året – de vil blomstre om våren og fortsette å komme tilbake for mer gjennom sommeren og utover høsten før den første frosten. De er tørkebestandige og godt egnet for det sørlige klimaet.

Calla Lily

Rød Calla Lily

Plant løker om våren etter sesongens siste frost. Ganske små trompetformede blomster vil dukke opp fra sensommeren til høsten. De foretrekker full sol med mindre de er i et varmt klima, i så fall er delvis skygge best. Bortsett fra å holde jorda fuktig, bør calla-liljene dine ikke kreve for mye oppmerksomhet for å sette på et show.