Skip to content

Hva brukes svovel til i planter?

4 de juli de 2021

Når du har planter, spesielt hvis de er hagebruk, er det viktig at naturlige produkter brukes både til å bekjempe sykdommer og skadedyr og til å betale dem, for eksempel svovel. Dette er et mineral som gjør at vi kan glede oss over dem mye lenger, siden det vil holde dem trygge for en av de farligste mikroorganismene: soppen. Det er mange mennesker som ikke vet hva svovel er til.

Så hvis du vil vite det hva er svovel til og hvordan du må bruke det, ikke slutte å lese 🙂.

Hva er svovel?

bruk av svovel i planter

Svovel Det er et mineral som har soppdrepende egenskaper og frastøter også insekter. Det er et gult pulver som vi kan finne i to forskjellige presentasjoner: det ene er pulver, som brukes tørt; og en annen er fuktbart svovel som først må fortynnes i vann før bruk. Uansett hvilken du kjøper, må du vite at begge vil være like nyttige for å beskytte helsen til plantene dine.

Ja absolutt, det er veldig viktig at du aldri bruker den når temperaturen er over 30 ºC Siden du kunne brenne bladene, spesielt hvis planten det er snakk om i full sol. Videre, under 20 ºC, er svovel ineffektivt, men du trenger ikke å bekymre deg for mye for dette, siden de fleste sopp som påvirker plantevesener, for eksempel muggsopp, vanligvis ikke vises ved disse temperaturene.

Hva er svovel for

svovel for urin

I motsetning til hva det kan se ut, er svovel forbundet med situasjoner som kan være skadelige for mennesker. Dens farlighet ligger ikke bare i dette elementet. Det blir farligere når det blandes med andre stoffer. Vi vet at svovel er et ikke-metallisk kjemisk element som har blitt brukt i århundrer til mange bruksområder.

Blant de mest fremtredende grupperer vi vanligvis bruken av krutt og fyrstikker eller det å være en av de beste gjødsel- og avlingskompostene. Det anbefales sterkt å korrigere alkalisk jord. Hvis vi tilfører svovel til alkalisk jord, kan vi øke surhetsgraden. Det er planter som trenger en surere pH for å trives under gode forhold.

Det brukes ofte i økologisk jordbruk takket være dets evne til å fungere som soppdrepende middel. Et soppdrepende middel er et element som hjelper til med å eliminere sopp som har en tendens til å angripe avlinger og ødelegge avlinger. Du har sikkert sett svovel på hjørnene av bygninger. Det brukes vanligvis til å eliminere restene av hundens urin slik at sopp og bakterier ikke begynner å spre seg i det området. I tillegg hjelper det med å forhindre at hunder bruker det hjørnet på nytt for å urinere.

Mange sopper angriper avlinger når fuktighetsforholdene er gunstige for dem. På denne måten, med bruk av svovel, er vi i stand til å redusere de ideelle forholdene for utvikling av disse soppene. Det er mange erfaringer og studier som analyserer effektiviteten av svovel. Takket være disse studiene kan det i dag bekreftes at det er et av de tryggeste elementene, og at det kan brukes i praktisk talt alle typer avlinger. Det kan bare påvirke noen varianter av eple og pære negativt. Resten som frokostblandinger, vinstokker, prydplanter osv. Bruk av svovel er tillatt.

Hvordan bruke det

svovel fordeler

Det må tas i betraktning at for å kunne bruke svovel godt, må vi kjenne til noen grunnleggende aspekter. Først av alt anbefales det minst 21 dager går før eller etter behandling med noen form for mineralolje. Det er heller ikke praktisk å bruke svovel hvis omgivelsestemperaturen overstiger 28 grader. Det mest hensiktsmessige er å bruke svovelpulver ved å påføre det først om morgenen og sent på ettermiddagen. I disse tidsbåndene finner vi mye mildere temperaturer som gjør at svovel kan virke godt.

Ellers, hvis vi bruker dette elementet ved høyere temperaturer, kan det skade avlingene våre, det er det vi vil unngå. På den annen side kan den blandes med noen gjødsel og andre elementer for å optimalisere ytelsen. Det anbefales spesielt å blande med litt gjødsel. For eksempel, hvis vi ønsker å bruke forskjellige svovelbehandlinger, kan vi blande godt med bentonitter og kaolin. Og det er at ved å blande brønnen, kan resultatene verdsettes positivt.

I sin fuktbare presentasjon er det mulig å blande det med Bacillus thuringiensis i hageavlinger og, spesielt i vinavlinger, hvor det er veldig effektivt å kontrollere larvene til klyngemøl og pulveraktig mugg.

Hva er svovel for: forholdsregler

Bortsett fra de som vi nettopp har kommentert, er det nødvendig at Les produktetiketten for å kunne bruke den riktig. På den annen side bør du vite det det er litt giftig både for mennesker og for andre dyr siden det kan forårsake irritasjon av hud og slimhinner.

Et annet viktig tema å snakke om er vegetabilske oljer (som neemolje). Svovel og disse oljene er ikke kompatible. Når du bruker svovelet, må du vente 21 dager før du bruker oljen for å unngå problemer.

Oppsummert skal vi se hvilke forholdsregler vi bør ta:

  • Den skal påføres ved temperaturer under 28 °, siden svovel kan brenne planten hvis den påføres ved høyere temperatur. Det anbefales heller ikke å bruke den med for høy luftfuktighet.
  • Det er totalt forbudt å blande svovel med oljer eller elementer av alkalisk reaksjon.
  • Ikke Den må brukes i felt med frukttrær som har frukt som skal konserveres, eller i felt der de er plantet sensitive frukttrær (pære, aprikos eller epletre).
  • Det tilrådes å påføre svovelet med støv dager med lite vind for å få presisjon.

Hvor får man kjøpt?

Du kan kjøpe den i alle barnehager eller hagebutikker, men hvis du ikke får tak i den, kan du klikke her. Prisen er omtrent 2 euro for en 40 g pose.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om svovel og all bruken den har i planter.