Skip to content

Hva er blomsterbed?

14 de juli de 2021

I hager, enten de er små eller store, kan de forskjellige seksjonene deles på mange forskjellige måter: med fysiske barrierer som en vegg, med statuer eller gatelamper eller med planter. Når vi bestemmer oss for å velge sistnevnte, åpner det store spekteret av muligheter foran oss, siden avhengig av arten kan de være nyttige å lage, for eksempel blomsterbed.

Som du kan se på bildet, er det ikke vanskelig å velge busker og blomster godt, å få en perfekt hage. Men selvfølgelig, for det må du vite hva er blomsterbedene. Så la oss løse tvilen din 🙂.

Hva er blomsterbed?

Blomsterbed i en privat hage

En parterre, eller paterre, er en «formell» hagedesign på bakkenivå som består av blomster eller urter, som vanligvis er avgrenset av busker, dverg bartrær og livlige blomster, eller av sammenkoblede steiner som danner en beskyttelse av de indre blomsterbedene, og grusvandringer som er arrangert med et design som vanligvis er symmetrisk.

Hva er historien?

Trekantet blomsterbed

Begrepet «parterre» kommer fra fransk, som betyr «på bakken». Og det var der, i Frankrike, hvor de først ble utviklet, av Claude Mollet., grunnleggeren av et veldig viktig dynasti av barnehager fra 1700-tallet. Ideen kom til ham da han så på maleriene til maleren Etienne du Pérac, som kom tilbake fra Italia til slottet Anet, hvor både han og Mollet jobbet.

I 1614 dukket blomsterbedene i broderie for første gang opp i en gravering av Alexandre Francini, med utsikt over planteplanene til hagene i Fontainebleau og Saint-Germain-en-Laye. Noen år senere, i 1638, beskrev Jacques Boyceau, en fransk hagedesigner, hvordan de må se ut: »Blomsterbed er de lave ornamentene i hagene, som har stor sjarm, spesielt sett fra en forhøyet posisjon: grensene er laget av flere hoved- og sekundærbusker i forskjellige farger, dannet på forskjellige måter, som rom, løvverk, broderi, arabesker, grotesker, guilloches, rosetter ».

Nå som du vet hva de er, hvis du vil lage en, klikk her.