Skip to content

Hva er CAM-planter?

10 de juli de 2021

Planteverdenen er veldig, veldig bred, den kan allerede være veldig kompleks når du vil oppdage hemmelighetene som omgir den. Et av de mest nysgjerrige og interessante temaene er det CAM planterSiden de bodde i veldig varme områder med lite nedbør, har de utviklet en overlevelsesmekanisme som gjør dem unike.

Hvis du liker sukkulenter og / eller planter som er hjemmehørende i varme og ganske tørre områder, er sjansen stor for at du har noen i hagen eller på terrassen. Vil du kjenne dem bedre?

Hva er CAM-planter?

Sukkulenter er CAM-planter

Disse plantetypene er naturlige overlevende; De må være hvis de vil bo i ørken eller i nærheten av ørkenområder. Maksimumstemperaturene kan være veldig høye, over 40 ° C, noe som tilfører det faktum at det nesten ikke regner, de har ikke hatt noe annet valg enn å gjøre alt for å unngå å tape Vann. Og det er i seg selv komplisert, fordi det bare å puste medfører allerede en kostnad.

Å få det, utviklet det vi kaller syremetabolismen til crassulaceae (CAM). Det kalles «av crassulaceae» fordi det er i disse plantene der det ble oppdaget for første gang; I dag er det kjent at mange planter som bor på slike steder er CAM-er.

Hva er deres egenskaper?

Sempervivum er en voldsom CAM

De aller fleste planter som vi kjenner, absorberer og fikser karbondioksid (CO2) i løpet av dagen, men i CAM skiller de disse to prosessene: om natten absorberer de CO2 de har brukt i fotosyntese og lagrer den i vakuolene i form av eplesyre (lukkede eller begrensede rom som fungerer som beholdere, tilstede i celler av plantevesener); neste dag frigjøres CO2 og brukes til dannelse av karbohydrater under fotosyntese.

Eksempler på CAM-planter

Denne mekanismen ble bekreftet i 34 plantefamilier av 343-slekten. Det antas å bli funnet i mer enn 16.000 arter. De viktigste og mest populære CAM-familiene er:

  • Asphodeloideae: som Aloe
  • Agavoideae: som Agave
  • Aizoaceae: som Lithops
  • Bromeliaceae: som Ananas
  • Clusiaceae: som Clusia
  • Apocynaceae: som Adenium
  • Portulaca: som Portulaca umbraticola
  • Euphorbiaceae: som Euphorbia

Hva syntes du om dette emnet? Interessant, tror du ikke?