Skip to content

Hva er de beste gjødselene for kirsebærtrær?

21 de juli de 2021

Kirsebærtreet er et løvfrukttre som er virkelig dyrebart. Om våren spirer de muntre små blomstene ut, om sommeren og høsten kommer fruktene, som i tillegg til å være spiselige, øker plantens dekorative verdi, og på midten av høsten blir bladene veldig slående oransje før de faller.

Av alle disse grunnene er det mange som ikke har nølt med å plante et eksemplar i frukthagen eller hagen sin. Men hvis du ønsker å få de beste kirsebærene, må du sørge for at røttene har alle næringsstoffene de trenger. Hvordan gjør du det? Gi deg mest egnet gjødsel for kirsebærtrær, selvfølgelig 😉. Finn ut hva de er.

Organisk kompost, den største allierte av kirsebærtrærne dine

Ferdig kompost

Og faktisk av alle planter, men la oss ikke avvike 🙂. Når kirsebærtrær dyrkes, vil det alltid være mye bedre å ha spiselig frukt å gjødsle den med organisk gjødsel. Hvorfor? I utgangspunktet, for selv om de er langsommere, de etterlater ikke giftige rester for mennesker Og faktisk vil du aldri se etiketten på noen container av denne typen kompost som sier «Sikkerhetsperiode» fordi det ikke er noen slik periode når det gjelder naturlige produkter som er på jorden.

Fra dette hvilken som helst type organisk kompost vil være veldig nyttig for treet ditt. Men siden det på bestemte tider av året er nødvendig for at effekten skal bli raskere, kan vi si at det er gjødsel for hver sesong.

Velg den beste sesongkortet for hver sesong

Vårvekst

Kyllinggjødsel eller kyllinggjødsel

Kirsebærtreet er et tre som trenger mye nitrogen og kalium, selv om vi ikke kan glemme fosfor eller mikronæringsstoffer. Hvis noen av dem manglet, ville vi umiddelbart se at planten svekkes. Og dermed, spesielt om våren anbefaler jeg at du gjødsler den med fjørfegjødsel. For eksempel har kylling 4% nitrogen, 4% fosfor og 1% kalium.

I tillegg er det som er bra med det at effekten blir lagt merke til veldig, veldig snart, i løpet av få dager. Men den har en ulempe: Hvis du får den fersk, må du la den tørke i en uke, for hvis du bruker den direkte vil røttene brenne. Dosen er 0,05 kg / m2. Ta det en gang i måneden, så ser du hvor godt det vokser.

Fruktsesong

Gjødsel guano pulver

I løpet av denne sesongen (sommer og tidlig høst) vil det fortsatt trenge mye nitrogen ettersom det er i full vekst, men nå vil et annet like viktig næringsstoff spille inn: fosfor. Fosfor har ansvaret for å øke fruktkapasiteten og at fruktene utvikler seg riktig. Uten det ville ikke både røttene og blomstene bli oppfylt heller.

Derfor, for å oppnå en utmerket høst, må du velge organisk gjødsel rik på fosfor, som sjøfuglgjødsel, mye bedre kjent som guano. For den aktuelle saken, flaggermus guano anbefales spesielt, som inneholder 9,60% fosfor, 2,50% nitrogen, 2,32% kalium, i tillegg til et bredt utvalg av mikronæringsstoffer (jern, sink, molbden, bor, kobolt og andre). Dosen er to eller tre spiseskjeer for hver syv liter vann en gang hver 15. eller 30. dag avhengig av om det er et ungt tre, eller om det vil bære mye frukt eller ikke.

Og om vinteren? Betal det også

Meitemark humus

Jeg vet. Du har sikkert hørt og lest utallige ganger at om vinteren trenger du ikke gjødsle fordi plantene ikke vokser, men vi kan ikke glemme at de er levende vesener som trenger å «drikke» og «spise» hver dag, akkurat som alle andre.

I løpet av denne sesongen er vekst praktisk talt fraværende, men anlegget fortsetter å utføre de mest grunnleggende funksjonene for å kunne fortsette livet, men i en mye lavere hastighet. Uten bladene absorberer kirsebærtreet ditt vann og næringsstoffer oppløst i det for å mate stammen og grenene. Så, med hva skal jeg betale? Med organisk gjødsel med langsom frigjøring, for eksempel ormstøping, som har 2,26% nitrogen, 33,0 ppm kalium, i tillegg til sink, mangan, bor og andre mikronæringsstoffer. Spred et lag på ca 5 cm tykt rundt kofferten en gang i måneden.

Med disse tipsene vil kirsebærtreet vokse og holde seg sterkt og sunt hele året.