Skip to content

Hva er de gule kulene i pottejorden?

14 de juli de 2021

Har du kjøpt en potteplante, og når du kom hjem eller etter noen dager har du sett at det er kuler i underlaget? I så fall lurer du sikkert på hva de er, ikke sant? Muligheten for at de er eggene til et insekt er det første som vanligvis kommer til å tenke på, siden tanken på at hun er syk … ikke er hyggelig i det hele tatt.

Men rolig / a. Etter å ha lest denne artikkelen du vil vite hva de gule kulene er i pottejorden og hva du må gjøre for å beskytte helsen til planten din.

Disse ballene kan være to helt forskjellige ting:

  • Gjødsel med langsom frigjøring: I praktisk talt alle planteskoler finner vi mange planter – om ikke alle – som har gjødsel blandet med underlaget. Vi vil se helt avrundede baller der det er en nesten gjennomsiktig væske. Det er selvfølgelig ikke noe problem for pottene; snarere det motsatte siden de vil hjelpe dem med å få god vekst og utvikling.
  • Insekt egg: Når planter er syke, selv om de ved første øyekast virker fine, vil ikke insektene som forårsaker skadedyr nøle et øyeblikk for å gjøre sine ting, og begynner med å legge egg i form av en ball med et «nebb» et eller annet sted. I tillegg, hvis vi tar dem og prøver å squash dem, vil det være ganske enkelt. I dette tilfellet må jorden behandles med et flytende eggmord som vi finner for salg i barnehager i henhold til indikasjonene som er angitt på produktets emballasje.

Som vi har sett kan de gule ballene bety noe veldig positivt, men også noe som ikke er så bra. Uansett trenger vi ikke å bekymre oss for plantenes liv, siden eggene ikke klekkes med god behandling.

Pottet buxus

Jeg håper det har vært nyttig for deg. 🙂