Skip to content

Hva er de mest effektive nematodeavstøtningsmidlene?

14 de juli de 2021

Nematoder er ormer som kan forårsake mange problemer for planter, spesielt deres røtter. Normalt er det sunt for det å være en befolkning av disse levende vesener, ettersom de hjelper til med å holde jorden luftet, men hvis de formerer seg for mye, vil de snart svekke våre elskede plantevesener.

Deretter, Hva er de mest effektive nematodeavstøtningsmidlene? Vel, selv om det kan virke rart for deg, er det som fungerer best, frastøtende planter.

En veldig effektiv – og vakker – måte å kontrollere og til og med eliminere nematoder på er å plassere noen planter i hagen. Planter som disse:

Calendula

Calendula officinalis, en av de første som blomstrer

Calendula det er en årlig eller flerårig urteaktig plante -avhenger av arten- hjemmehørende i Middelhavsregionen og Lilleasia og når en høyde på omtrent 40-50 cm. Det produserer oransje tusenfrydformede blomster om våren, og det mest interessante er at de bare trenger sol og litt vann for å være perfekte.

Dahlia

Rød dahlia, perfekt for dekorering

Dahliaen er en plante hjemmehørende i Mexico som produserer blomster så elegante at de godt kan virke kunstige. Heldigvis har de liv, og det beste er det de er veldig enkle å ta vare på. Sett dem i en solrik skjerm og nyt dem mens de frastøter nematoder.

Castor bønne

Ricinus communis

Castor bønne Det er en busk eller et lite tre som er hjemmehørende i det tropiske Afrika som har veldig vakre grønne eller lilla palmeblader som når en maksimal høyde på 6 meter. Det er en giftig plante, spesielt dens frø som IKKE bør konsumeres under noen omstendigheter, da det kan være dødelig.

Rue

Rue

Rue det er en veldig forgrenet busk hjemmehørende i Sør-Europa som når en høyde på mellom 70 og 100 cm. Den har semi-eviggrønne blader, grønne grønne, og produserer også blomster gruppert i gule klynger. Det motstår tørke, og på toppen av det har det medisinske egenskaper.

Nematoder kan ikke gjøre noe hvis vi legger disse vakre plantene i hagen 😉.