Skip to content

Hva er de og hvordan bekjemper du trips?

5 de juli de 2021

De turer. De små insektene som er i stand til å skade plantene mye, spesielt i de varmeste månedene. De er ikke større enn en halv centimeter, men hvis de ikke kjempes i tide, kan konsekvensene være ødeleggende. Av denne grunn skal vi fortelle deg nøyaktig hva de er, symptomene som plantene våre vil presentere og fremfor alt, hvordan de bekjempes og hvilke produkter du trenger for å avslutte dem en gang for alle.

Si farvel til disse ubehagelige leietakerne for alltid, og nyt en sunn hage og / eller uteplass, fordi vi i denne artikkelen skal fortelle deg alle egenskapene, livssyklusen og hvordan du kan eliminere trips.

Hva er trips?

thrips skade

Disse insektene, som De er som ørepynt, men i miniatyrversjon måler de ca 2 mm. De kan sees med det blotte øye, noen ganger som om de var en liten mer eller mindre avrundet svart flekk. Den vanligste arten er Frankliniella ociddentalis, som er hjemmehørende i Nord-Amerika, men i dag kan du finne det i Europa, Australia og Sør-Amerika.

Kan ikke vente lenger med å bli kvitt dem? De det beste alternativet mot trips det er en blå fargefelle. og kjøp den komfortabelt best resultat får du fra markedet og til en god pris. Beseire trekkene for alltid!

Hovedtrekkene

Når vi har en pest med trips i avlingene våre, blir det etablert noen vanlige kjennetegn som vil indikere for oss hva som er farene vi skal møte. Det handler om insekter veldig vanlig både utendørs og i drivhus og mindre i innendørs avlinger. Det vi må huske på med disse insektene er at når de først har dukket opp, er de i stand til å reprodusere med stor letthet og hastighet. Tiden på året der den vises hyppigst er mellom vår og sommer.

Måten å reprodusere er så rask som den gjør seksuelt eller ved partenogenese. Parthenogenesis er en type reproduksjon der individer ha evnen til å reprodusere som en uten behov for den mannlige kjønnscellen. Dette betyr at hvis en kvinne ikke blir utstasjonert av hannen, kan hun bare produsere andre kvinner ved partenogenese. Imidlertid, hvis seksuell reproduksjon forekommer, kan det være menn og kvinner.

En kvinnelig triplett kan legge mellom 30 og 300 egg, avhengig av hver art og noen miljøforhold som temperatur og fuktighet. Hvis vi klarer å opprettholde en lavere luftfuktighet, kan vi forhindre at de legger et større antall egg. Det er interessant å opprettholde god ventilasjon og fuktuttrekk til enhver tid for å forhindre at eggene blir levedyktige.

Trips livssyklus

løvskader

Disse insektene starter vanligvis når de dukker opp om våren. Temperaturen de utvikler seg i må være i et område mellom 15 og 36 grader. I innendørs avlinger er det sjeldnere at det ser ut, men de gjør det også i en stabil temperatur på mellom 20 og 25 grader. Du må være årvåken gjennom året, siden de lett kan reproduseres når de har dukket opp i avlingene.

Thrips har flere viktige faser som vanligvis varer totalt ca. 90 dager ca. Eggstadiet varer mellom 3-5 dager, to larvestadier som varer omtrent 8 dager, puppen består av pre-nymfe og nymfe som varer mellom 4-5 dager og til slutt voksenfasen som varer mellom 20-75 dager.

La oss se hva fasene er en etter en:

 • Eggfase: egg legges av voksne kvinner og har gulaktig farge. Størrelsen er liten og har en form som ligner på en menneskelig nyre. Hunnene setter eggene inn i plantevevet til plantene.
 • Larvetrinn: Larvstadiet til disse tripsene begynner med en perlegrå farge, og når den utvikler seg, får de en okkerfarge. I denne tilstanden mater og biter aktivt bladene på plantene der de er plassert.
 • Valpetrinn: Dette er når substratet flyttes og går gjennom forskjellige tilstander. Mens det er i underlaget, mates det ikke og fullfører denne tilstanden på omtrent 4-5 dager.
 • Voksenfase: her går de tilbake til kulturen for å mate og reprodusere imponerende nye egg. Hannen kan vare mellom 30-50 dager mens hunnene varer mellom 40-75 dager.

Kan ikke vente lenger med å bli kvitt dem? De det beste alternativet mot trips det er en blå fargefelle. og kjøp den komfortabelt best resultat får du fra markedet Og til en gunstig pris Beseire trekkene for alltid!

Både larver og voksne stikk nebbet i blader og / eller blomster for å mate, etterlater flekker.

Symptomer på planter

Symptomene plantene som blir angrepet av disse insektene vil presentere er:

 • Krøllete eller deformerte blader.
 • Tilstedeværelse av svarte prikker på undersiden av bladene. Disse svarte flekkene er avføringen til thrips, som de etterlater når de mates.
 • Blomster som ikke åpnes, eller som ikke åpner ferdig.
 • Deformasjon av fruktene.
 • Fall av blader og kronblad.

✅ Oppfyller plantene dine disse symptomene? Vel, så blir de rammet av denne pesten, og det blir din tur til å avslutte dem. Den mest effektive metoden er de blå fargefellene.

Hvordan bekjempe trips?

Trips og melkebug

Å bekjempe dem er en oppgave som kan ta tid. Det ideelle er alltid å forhindre, og holde plantene på et kjølig sted med høy luftfuktighet. Derfor anbefales det å plassere noen glass med vann rundt, og vann når det er nødvendig.

Likevel, noen ganger på grunn av mange forholdsregler som blir tatt, vises de. Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene?

 • Behandle plantene dine med pyretrin, som er et naturlig produkt som vil forhindre at skadedyret vokser.
 • Du kan også bruke et kjemisk insektmiddel der aktiv ingrediens er formetanat eller malathion.
 • ✅ Plasser blå klissete feller i høyden av planten. Hvis du vil ha vår anbefaling og avslutte dem for alltid ->.

Og å være tålmodig. Litt etter litt vil du vinne denne kampen, helt sikkert.