Skip to content

Hva er de vanligste kaktus skadedyrene?

22 de juli de 2021

Kaktus er generelt veldig motstandsdyktige planter for å angripe av skadedyr. Å vokse opp i habitater med spesielle lys- og vannforhold, har de måttet utvikle forskjellige forsvarsmekanismer for å overleve.

Fra tid til annen må vi likevel behandle dem mot noen insekter, men Hva er de vanligste kaktus skadedyrene?

Midd

Rød edderkopp på blad

Midd er insekter som favoriseres av varme, tørre klimaer. Den vanligste er utvilsomt edderkoppmidd, som fester seg til den kjøttfulle delen av kaktusene for å mate på cellene. Ved å gjøre det, produserer brune eller gule flekker, svekker plantene. Spindelvev kan sees med det blotte øye.

Det behandles med akaricider.

Mealybugs

Mealybugs

Både bomullsmelblomstene og San José-lusen er noen av skadedyrene som påvirker dem mest. Det tørre og varme miljøet på sommeren betyr at hvis de føler seg litt tørste, disse parasittene ikke nøl med et sekund å holde seg til plantene for å mate på saften.

For å forhindre dem, du må vanne når det er nødvendig, slik at underlaget tørker mellom vanningene, og ikke glem å betale dem om våren og sommeren. Men hvis de allerede blir rammet, kan vi rense dem med en vattpinne fra ørene fuktet med apotekalkohol, eller behandle dem med et anti-melkebug insektmiddel.

Bløtdyr (snegler og snegler)

Snegl på planten

Snegler og snegler er små dyr som elsker fuktighet, det myke miljøet og det grønne vevet til planter. De angriper om natten, så for dagen er da vi kan se skaden de har gjort; Selv om angrepet var viktig og kaktusen var ganske liten, kan vi bare finne restene the.

For å forhindre dem det er best å behandle dem med molluscicides i granulat. Noen blir satt på overflaten av underlaget, og det er det. I tilfelle vi foretrekker å bruke hjemmemedisiner, kan du legge en beholder med lav høyde med øl.

Nematoder

Nematode sett under mikroskopet

Selv om det på jorden er insekter som er veldig gunstige for alle planter, er det andre som er veldig farlige, for eksempel nematoder. Disse de spiser på røttene, slik at de umiddelbart svekkes uten noen åpenbar grunn før de endelig dør.

For å forhindre dem anbefales det på det sterkeste desinfiser jorden før du planter dem, for eksempel ved soling. Imidlertid, hvis vi ser at de begynner å bli stygge og vi ikke finner spor av pest, vil vi behandle dem med et jordinsektmiddel for å eliminere disse insektene.

Så kaktusene våre kan passes perfekt 🙂.