Skip to content

Hva er den beste tiden å lage stiklinger?

22 de juli de 2021

En måte å få nye eksemplarer til uten kostnad er multiplisere dem med stiklinger; det vil si å kutte noen stilker og plante dem i potter til rot. Imidlertid, som alt i livet, er det en tid som er spesielt egnet for den, og for å lykkes er det veldig viktig å ta den i betraktning.

La oss derfor se hva er den beste tiden å lage stiklinger og hva trenger vi slik at de avgir nye røtter så snart som mulig.

Når må du lage stiklinger?

Skjæring

Å kutte eller lage stiklinger er ikke annet enn å skille en liten del av moderplanten for å lage et nytt eksemplar som vil være identisk med det. Den beste tiden å gjøre det er om våren, men det er forskjellige tider avhengig av hvilken plantetype det er.

Og dermed, løvplanter bør multipliseres på denne måten høst-vinter, mens eviggrønne i begynnelsen av vårsesongen, eller midt på ettermiddagen. Sukkulenter, så vel som tropiske planter, kan kuttes vår-sommer.

Hva må jeg kutte?

Mint stiklinger

For å få nye planter identiske med de du allerede har, trenger du følgende:

  • Blomsterpotte eller lignende: det mest anbefalte er at det er en konvensjonell gryte, enten plast eller leire, men hvis du ikke har den, kan du bruke melkbeholdere eller yoghurtglass.
  • Underlag med god drenering: For å unngå spredning av sopp er det nødvendig å unngå at jorden forblir veldig fuktig i lang tid, noe som er viktig å drenere. Du kan blande substratet med perlit i like deler for dette formålet, eller bare bruke vermikulitt eller pimpstein.
  • Saks eller liten håndsag: førstnevnte vil være nyttig for å lage stikker av bløtvev, mens sagen vil være veldig praktisk å få tak i stammer som er minst 1 cm tykke.
  • Helbredende pasta: veldig nødvendig for å forsegle såret til moderplanten.
  • Rothormoner: slik at den avgir røtter så snart som mulig. De kan kjøpes i barnehage eller fås hjemme.
  • Vann: selvfølgelig. Du kan ikke gå glipp av det. Du må vanne regelmessig slik at røttene ikke tar lang tid å komme ut.

Trenger du å vite hvordan du lager stiklinger? Klikk i så fall her.