Skip to content

Hva er den biologiske kontrollen

14 de juli de 2021

Planter har alltid vært i stand til å stole på uvurderlig hjelp fra forskjellige insekter til å bekjempe skadedyr, og dermed kunne holde seg i live uten å måtte bruke ekstra energi på det.

I dag kan vi mennesker som dyrker planter ha mye utbytte av dem, men Hva er biologisk kontroll nøyaktig?

Den biologiske kampen består av bruker gunstige insekter og mikroorganismer for å mate på skadedyr som påvirker planter, for eksempel følgende:

Marihøner

O

De er runde biller som elsker å spise bladlus; faktisk er dette en vane at de begynner å ha som larver. Så ikke nøl med: ta alt du kan, legg dem i en boks og deponer dem på plantene som ofte påvirkes av dette skadedyret, for eksempel rosebusk.

Praying mantis

Praying mantis

The Praying Mantis er et insekt som vanligvis fryktes, men det er virkelig en av de beste allierte vi kan finne siden spiser også på bladlus. Av denne grunn, ta den – for eksempel ved hjelp av en pinne – hver gang du ser en, og legg den på en plante som har bladlus.

Sopp Beauveria bassiana

Beauveria bassiana

Det er en sopp som finnes i en palmelund i Elche (Alicante, Spania) i stand til å redusere den røde sneglepopulasjonen funnet i et palme, og styrker dermed plantens forsvarssystem. Selv om det brukes mer som et forebyggende middel og ikke så mye som et kurativt middel, er det et veldig interessant middel som vil tillate oss å redusere bruken av kjemiske produkter.

Palmernematoder

Nematode sett under mikroskopet

De er små ormer, bare synlige gjennom mikroskopet, som er i stand til å redusere og til og med eliminere larver og voksne prøver av den røde sneglen.. I tillegg kan den brukes både som en forebyggende og som en kurativ, noe som utvilsomt er veldig interessant, spesielt hvis vi har mange palmer og vi vil spare litt penger.

Hva syntes du om dette emnet? Kjenner du andre insekter eller mikroorganismer som bekjemper skadedyr?