Skip to content

Hva er det universelle underlaget for?

22 de juli de 2021

Når vi vil begynne å dyrke den odde planten, vil de mest sannsynlig anbefale å bruke universelt substrat, en type jord som gjør at de aller fleste arter kan vokse og utvikle seg riktig.

Men, Vet du hva det universelle underlaget er til? Hvis svaret er nei, ikke bekymre deg. Etter å ha lest denne artikkelen vil du vite hva dens egenskaper og bruk er.

I barnehager, hagebutikker, så vel som på Internett, finner vi poser med jord for planter til salgs med disse to ordene: universal substrat. Det handler om en produkt laget av råvarer som blond og svart torv, kokosfiber, perlit og gjødsel som det er ment at plantene kan vokse uten problemer allerede fra dag én.

Dens struktur er luftig og homogenI tillegg holder den seg fuktig i lang tid slik at mye vann kan spares. Likevel er ikke alle universelle underlag de samme: det er noen som har bedre drenering enn andre. Derfor, hvis vi bor i et område der solen er veldig intens en eller annen tid på året, Det er viktig at vi ser at den har en høy prosentandel perlit, siden vi ellers risikerer at røttene eller dør på grunn av mangel på vann eller kvelning.

Underlag for planter

Generelt kan jeg fortelle deg at billige merker vanligvis ikke er bra. Men du trenger heller ikke å stole på de som er for dyre. Det ideelle ville være å prøve forskjellige merker, å kjøpe små poser, til vi finner den vi liker best, med tanke på plantens behov (en kaktus trenger for eksempel et land med mer drenering enn geranium).

Dermed kan det universelle underlaget være en sterkt anbefalt jord for å ha vakre planter, men det anbefales å lese sammensetningen for å unngå ubehagelige overraskelser.