Skip to content

Hva er en bart rotplante

14 de juli de 2021

Hva er en bar rotplante? Når vi vil spare litt penger, kan vi være interessert i å kjøpe en som ikke er plantet i en gryte eller i bakken, ikke engang i en pose eller sekk. Men du må vite at å skaffe en på denne måten kan bli sløsing med penger.

Og dermed, vi vil at du skal vite det, ikke bare det som er en ren rotplante, men også hva tar du egentlig hjem.

Hva er en bar rotplante?

Det er en plante som selges uten jord, med røttene utsatt. Det kan være en rosebusk, et tre (frukt eller pryd), og jeg har til og med sett palmer som ble markedsført på denne måten.

Hvordan forbereder de dem? Veldig enkelt: vanligvis samme dag som de skal selge dem (eller at de har tenkt å selge dem), trekker de dem ut av potten, fjern substratet og i noen tilfeller legger de dem i bøtter med litt vann så at de ikke dehydrerer.

Er det en god idé å kjøpe en slik plante?

Hvis du spør meg direkte, skal jeg si nei. Som jeg sa i begynnelsen, kan du spare penger, men … hva om han dør? Det er stor sjanse for at det skjer, spesielt hvis du kjøper palmer siden disse plantetypene lider mye hvis de ikke har røttene i bakken (enten fra en gryte, en pose eller en sekk).

De eneste som kan reddes er frukttrær (aprikos, fersken, nektarin, paraguayansk, kirsebær, plomme, eple, pære, kvede, hassel, granateple, fiken, kaki, medlar, valnøtt og oliven) og rosebuskene.

Når kan de kjøpes?

Den beste tiden er mot slutten av vinteren, som er når de fremdeles er uten blader, men hvis knopper begynner å hovne opp. Så snart du kommer hjem, legg dem i en bøtte med vann og plant dem på stedet du har valgt.

Bare rotrot

Har det vært av interesse for deg? 🙂