Skip to content

Hva er en gruvearbeider?

10 de juli de 2021

Har du noen gang sett at planten din sluttet å ha sunne og vakre blader? I så fall kan en mulig årsak ha vært en minelag, det vil si en insektlarve som lever inne i bladene og mates fra innsiden av bladene.

Selv om de er vanskelige å kontrollere, er de ikke beskyttet mot insektmidler ved å holde seg inne i vevet,. Finn ut hvordan du får tak i det.

Hva er en gruvearbeider?

Som vi sa, det er larven til noe insekt, vanligvis møll, flue, bille eller veps, som graver miner inne i bladene. Når den mates, forlater den også avføringen, og avhengig av mønsteret til disse, formen på gruven og den berørte planten, kan gruvearten bestemmes.

Hva er symptomene og skadene det gir?

Gruvearver

For å vite om en plante blir påvirket, trenger vi bare å se på bladene. Hvis vi ser at de har det hvite eller gråaktig linjer eller striper, og / eller hvis de har begynt å bli gule eller brune, er det sannsynlig at noen gruvearbeidere gjør sine ting.

Hvordan behandles det?

Naturmedisin

Den mest effektive måten å unngå eller redusere bladminerangrep på er plante planter som tiltrekker dem nær avlinger, som Chenopodium album (aske), Aquilegia (aquiline) og Abutilon. På denne måten vil de nevnte insektene legge eggene sine på disse plantene, og ikke på de vi vil beskytte.

Et annet alternativ, mye mer drastisk, er å rive av de berørte delene og brenne dem. Selv om ja, med dette vil vi ikke kunne vite om vi eliminerer all pesten, men vi vil redusere den mye.

Kjemiske midler

Når pesten er veldig avansert og vi ikke vil avblåse planten, vi kan behandle det med insektmidler hvis aktive ingrediens er Abamectin, etter indikasjonene som er angitt på pakken.

Jeg håper det har vært nyttig for deg.