Skip to content

Hva er en kald seng for planter

14 de juli de 2021

Har du noen gang lurt på hva en kald seng for planter er? Med denne typen skuffer eller esker kan sesongen løftes mye, da de lar deg holde avlingene beskyttet mot plutselige temperaturendringer.

Nå, hvordan gjøres det?

Kaldeseng for planter

Kaldesengen eller planteskuffen Det er en trekonstruksjon med lokk, vanligvis laget av glass eller plast (selv om du også kan bruke kork eller lignende), noe som er veldig nyttig for å beskytte avlingene mot dårlige værforhold du har hagen eller frukthagen om høsten og vinteren. Det er veldig enkelt å bygge, siden du bare trenger noen treplanker, hengsler, negler eller negler for å holde alt, plast, underlag og selvfølgelig frø.

Hvordan gjør du det?

  1. Det første er å designe det. Det kan være en grunnleggende struktur som den du ser på bildene, noe som er veldig enkelt å gjøre.
  2. Få fire planker av tre, av ønsket lengde, til bunnen. Fest dem med skruer. For basen kan du bruke et stykke motstandsdyktig plast (PVC), eller ikke legge noe hvis du skal legge den kalde sengen på gulvet.
  3. Kutt deretter et treverk på 30-35 cm og spik det omtrent i to. Funksjonen vil være å holde lokket slik at den kalde sengen ikke er helt lukket.
  4. Til slutt gjenstår det å sette lokket som forbinder det med hengsler fra baksiden, slik at du kan åpne eller lukke det etter behov.

Et annet alternativ er å få en trekasse eller skuff uten lokk som ikke blir brukt eller som har blitt gammel, gi den en spesifikk oljebehandling slik at den kan motstå fuktighet, og feste et hengslet lokk til den. Denne videoen forklarer en annen måte å bygge den på:

Så nå vet du: Hvis du vil nyte en lengre sesong, må du bygge en kald seng for avlingene dine. 🙂